Huomiotakkiin pukeutunut mies miehenkokoisen näytön vieressä. Taustalla vaaleansininen vanha rekannuppi.

Museon väki esiin! Mobilian ulkotyöntekijä Jukka-Pekka Immonen

1 kesäkuun, 2023

Museon väki esiin! -blogisarjassa Mobilia esittelee työntekijöitään ja heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä museossa tehdään? Tällä kertaa esittelyssä avustava ulkotyöntekijä Jukka-Pekka Immonen.

Jukka-Pekka Immonen eli JP työskentelee Mobiliassa palkkatuella yhteensä 8,5 kuukauden pätkän Teemu ry:n kautta. Mobiliassa JP:n apu on otettu ilolla vastaan, ja JP on tullut osaksi työporukkaa. Palkkatukijakson jälkeen JP toivoo työllistyvänsä nopeasti, kiinteistöhommat tuntuvat mieluisalta.

Kuka: JP Immonen

Mitä työtehtävään kuuluu: Monenlaiset avustavat tehtävät niin museossa sisällä kuin ulkonakin. Aamuisin museon näyttelyn avaaminen ja samalla paikkojen tarkistaminen. Talvella oli lumitöitä ja hiekoitusta, nyt kesällä nurmikon leikkuuta. Tehtävään kuuluu paljon pieniä hommia alueen siistinä pitämiseksi, kuten roskisten tyhjentämistä ja museon puolella hiekkojen lakaisua näyttelytiloista. Itsenäisesti seuraan tarvittavia päivittäisiä ylläpito- ja siisteys asioita. Tapahtumissa teen salivalvontaa ja liikenteen ohjaamista.

Tausta: Alkuperäinen koulutus laajasti metallipuolella. Koulutus myös varastonhoitajaksi. Pisin työkokemus, noin 10 vuotta elintarvikehygienian parissa. Työkokemusta löytyy laidasta laitaan peltisepästä kivilouhimolle.

Millainen on tyypillinen työpäiväni: Aamulla ensimmäisenä kierrän tyhjentämässä ulkoroskikset ja avaan näyttelyn. Talvella tein lumityöt ennen museon avaamista, nyt kesäkautena tarkastan, että kaikki on siistiä ja kunnossa. Tämän jälkeen päivään kuuluu joku museon tai kiinteistöyhtiön työtekijän pyytämä homma, esimerkiksi pieniä korjaushommia, TET:iläisen ohjaamista pihatöissä, hiekkojen poistamista, lehtien puhallusta tms.

Parasta työssä: Päivät ovat vaihtelevia eikä ikinä aamulla voi olla varma mitä hommia tulee vastaan. Tapahtumat ovat mukava lisä, liikenteen ohjauksen yhteydessä pääsee näkemään hienoa kalustoa sekä mukaan iloiseen tunnelmaan. Työympäristö ja työkaverit ovat aivan loistavia, olen viihtynyt Mobiliassa todella hyvin!

Vapaa-ajalla: Vapaa-ajalla darts eli pubitikka näyttelee suurta osaa, olen heittänyt dartsia kilpaa yli 30 vuotta. Teen myös puusta erilaisia käsitöitä lähinnä omaksi iloksi. Myös koirien kanssa ulkoilu kuuluu vapaa-aikaan.

 

Artikkelikuva: JP avaamassa Tuhansia töitä, valvottuja öitä -näyttelyn virtuaalioppaan näyttöä. Kuva: Mobilia