Polkkatukkainen nainen seisoo puhumassa kännykkäänsä työpöydän ääressä tietokoneen vieressä. Taustalla työhuoneen sinisillä verhoilla peitetyt ikkunat. Työpöydän yläpuolella seinällä näkyy kirjahylly.

Amanuenssi Kirsti Lehtomäki

21 syyskuun, 2023

Museon väki esiin! -blogisarjassa Mobilia esittelee työntekijöitään ja heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä museossa tehdään? Blogisarja esittelee tällä kertaa amanuenssi Kirsti Lehtomäen.

Kuka: Kirsti Lehtomäki, amanuenssi

Mitä työtehtävään kuuluu: Vuosittain vaihtuvan teemanäyttelyn suunnittelu ja käsikirjoitus, näyttelyjulkaisun toimitus, artikkelien kirjoittaminen ja näyttelyopastaminen.

Tausta: Koulutukseltani olen filosofian maisteri, pääaineena Suomen historia. Mobiliassa olen ollut 20 vuotta. Ensimmäinen työni oli Autoliiton historiaan liittynyt muistitietokeräys. Ennen Mobiliaa olin töissä Työväenmuseo Werstaalla.

Millainen on tyypillinen työpäiväni: Työpäivät ovat melko säännöllisesti klo 8–16. Tyypillinen työpäivä on pääasiassa tietokoneen vieressä työskentelyä: kirjoittamista, yhteydenpitoa näyttelyyn liittyvissä asioissa, tietojen ja kuvien hakua. Joskus esimerkiksi tietyntyyppisen valokuvan etsimiseen menee paljon aikaa, ja runsaasta avusta huolimatta, kuvaa ei löydy.

Parasta työssä: Uuden oppiminen, teemanäyttelyn suunnittelun myötä on aina mielenkiintoista perehtyä uuteen aiheeseen. Lisäksi on mukavia työkavereita ja miellyttävä työympäristö.

Vapaa-ajalla: Vapaa-ajalla harrastan lähimatkailua ja lukemista, kaikista hienointa on viettää aikaa läheisten kanssa.

Artikkelikuva: Kirsti Lehtomäki työhuoneessaan. Suurin osa työpäivästä kuluu tietokoneen ääressä tulevaa näyttelyä suunnitellessa.