Joulun 2018 menovinkit museoihin

15 joulukuun, 2018

Etsitkö koko perheelle tekemistä joulun ajaksi? Mietitkö, missä voisit virittäytyä joulun tunnelmaan? Jos kauneimmat joululaulut jo laulettu ja joulumarkkinat koluttu, tule museoon! Trafiikki-museoissa tapahtuu monenlaista mukavaa joulun aikaan.

Jouluisia kuvituksia Postimuseossa

Postimuseo virittäytyy jouluun kauniiden kuvitusten avulla. Joulun taikaa -näyttely esittelee taiteilija Marjaliisa Pitkärannan lämminhenkisiä kuvituksia, joissa joulu tulee konkreettisesti lähelle sydäntä ja mieltä. Suosittelemme erityisesti nostalgiankaipuisille ja lapsuuden jouluihin haikaileville!

Lue Postimuseon Helena Pärssisen blogikirjoitus Pitkärannasta ja hänen kuvituksistaan.

Tule joulupukin avuksi Mobiliaan Kangasalle!

Tieliikenteen erikoismuseo Mobilia ja Joulupukki ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen, jonka perusteella Mobilia lupaa antaa vuosittain antaa yhden ajoneuvon Korvatunturin tonttujen käyttöön. Sopimuksen mukaan tontut tulivat käymään Mobiliassa jo marraskuussa ja koristelivat ajoneuvon jouluiseksi. Valitettavasti kaikessa kiireessä kävi niin, että osa tonttujen omista tavaroista katosi jonnekin museon sisätiloihin.

Kadoksissa on mm. tonttulakki, tumput, huopatossut ja lyhty. Niiden etsimiseen Mobilia toivoo lasten apua.

1.–21.12. Mobilia tarjoaa lapsille ja lapsenmielisille mukavaa touhua jouluisissa merkeissä. Luvassa on tonttujen kadotettujen esineiden etsintää ja joulutyöpajaa, jossa on mahdollisuus värittää tai piirtää joulupukille kortti tai kirje sekä askarrella kivoja joulukoristeita.

Lue lisää joulutyöpajoista ja muista joulun ajan tapahtumista Mobilian sivuilta.

Aurajoen ranta kutsuu merellisiin tunnelmiin ja maistuvaan joulupöytään

Suuntaa joulukaupunki Turkuun joulumieltä hakemaan! Reissuun voit yhdistää tunnelmallisen käynnin Aurajoen rannassa Forum Marinumissa, jossa on parhaillaan esillä joulun viettoa merellä esittelevä Merenkulkijan joulu -näyttely. Merellisen kierroksen päätteeksi voit levähtää ravintola Göranin notkuvien joulupöytien äärellä. Viime hetken joululahjat nappaat mukaasi museon myymälästä.

Purjevene keskellä ravintolaa

Tiesitkö, että ravintola Göran on nimetty rakastetun matkakirjailija Göran Schildtin mukaan? Schildtin Daphne-niminen purjevene sijaitsee keskellä ravintolaa muistuttamassa unohtumattomista seikkailuista, uskollisista matkakumppaneista ja kotiinpaluun tärkeydestä.

Göranin joululounas tarjoillaan 8.–22.12. arkisin klo 11–15 ja viikonloppuisin klo 12–16.

39 euron joululounaaseen kuuluu runsas kalapöytä, perinteisiä jouluruokia sekä herkkuja notkuva jälkiruokapöytä.

Shop ’til you drop!

Forum Marinumin museomyymälä ainutlaatuinen tuotevalikoima muodostuu sekä museon omista tuotteista että huolella valikoiduista erikoisuuksista. Matkamuistoksi tai Turku-fanille löytyy esimerkiksi turkulaisten kansallisaarteen, Suomen Joutsenen logotuotteita jääkaappimagneeteista huppareihin.

Myynnissä on myös varsinaissuomalaisten pienyrittäjien omaa tuotantoa: keramiikkaa, koruja, käyttöesineitä ja kortteja. Omia myyntiartikkeleita on postikorteista kirjallisuuteen.

Tervantuoksuiseen putiikkiin kannattaa suunnata paikan päälle tutustumaan, mutta osan tuotteista löydät myös Trafiikki-museoiden verkkokaupasta.

Hyvää ja tunnelmallista joulua!

Koonnut Niina Mäenpää ja Laura Niemi