Kaksi mustapaitaista vanhempaa miesti istuu kahvipöydän ääressä keskustelemassa työasioista.

Näyttelymestari Jari Syrjä

8 elokuun, 2023

Museon väki esiin! -blogisarjassa Mobilia esittelee työntekijöitään ja heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä museossa tehdään? Blogisarja esittelee tällä kertaa näyttelymestari Jari Syrjän.

Kuka: Jari Syrjä, näyttelymestari

Mitä työtehtäviin kuuluu: Näyttelyiden suunnittelu, rakentaminen ja kunnossapito. Myös tapahtumien valmistelu ja messuille osallistuminen. Erilaiset kiinteistöön liittyvät asiat ja kesäisin hanhien ohjaaminen pois piha-alueelta.

Tausta: Koulutukseltani olen käynyt puusepän ammattitutkinnon ja myöhemmin opiskellut automaalariksi. Mobiliaan päädyin kesällä 2009, jolloin työtehtäväni oli liikennepuiston polkuautojen kunnossapito. Siitä siirryin entisöinnin puolelle, jossa vietin noin kymmenen vuotta. Vähitellen aloin auttamaan näyttelyiden rakentamisessa, ja nyt olen tehnyt pääasiassa sitä viimeiset 3–4 vuotta. Kiinnostus autoja kohtaan on ollut nuoresta asti, joten harrastus on osittain tuonut minut tähän pisteeseen missä olen nyt.

Millainen on tyypillinen työpäiväni: Työpäivän tehtävät selviävät yleensä vasta oikeastaan aamulla. Jos on esimerkiksi korjattavia autoja tai näyttelyrakenteita, asiakkaiden yhteydenottoja tai tapaamisia, niin kyseiset asiat yleensä määrittävät päivänkulkua. Vuoden vaihteessa suurin osa ajasta kuluu uuden näyttelyn rakentamiseen, kaluston valmistelemiseen ja kalustosiirtoihin.

Parasta työssä: Näyttelyn rakentaminen ja sen valmiiksi saaminen on aina palkitsevaa. Lisäksi on aina mukavaa kuulla asiakkaiden ja vieraiden palautetta ja kommentteja näyttelyistä, olivat kommentit sitten positiivisia tai negatiivisia.

Vapaa-ajalla: Vapaa-aikani vietän mielelläni moottoripyöräilyn parissa. Moottoripyörien rakentaminen, vanhat autot ja Amerikan autot ovat lähellä sydäntä.

Artikkelikuva: Näyttelymestarin työhön kuuluu paljon suunnittelua. Tässä näyttelymestari Jari Syrjä (oik.) kahvikupin ääressä Tampereen seudun mobilistien puheenjohtajan Martti Piltzin seurassa pohtimassa elokuun tapahtumien liikenteenohjausta.