Nuori nainen huomioliivissä oranssi polkuauton vierellä liikennepuiston liikenneympyrässä. Taustalla näkyy sininen taivas ja järvi.

Liikennepuisto-ohjaaja Tuuli Sillanpää

11 heinäkuun, 2023

Museon väki esiin! -blogisarjassa Mobilia esittelee työntekijöitään ja heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä museossa tehdään? Blogisarja esittelee tällä kertaa Mobilian Rahtarit-liikennepuistossa kolmatta kesää työskentelevän Tuulin. Liikennepuiston työntekijöiden palkkauksen osalta Mobilia tekee yhteistyötä Kangasalan 4H-yhdistyksen kanssa.

Kuka: Tuuli Sillanpää, liikennepuisto-ohjaaja

Mitä työtehtävään kuuluu: Ohjata lapsia liikennepuistossa ja kertoa heille liikennesääntöjä. Ohessa myös liikennepuiston alueen siistinä pitämistä. Sadesäällä, jos liikennepuistossa ei ole asiakkaita, autamme museon asiakaspalvelua, siivoilemme museota ja myymälää.

Tausta: Koulutukseltani olen ylioppilas ja tällä hetkellä opiskelen yliopistossa diplomi-insinööriksi. Työkokemusta on kertynyt muun muassa lasten liikuntaryhmien ohjaamisesta Harjulan Halla -liikuntaseurassa sekä erilaisista asiakaspalvelutöistä.

Millainen on tyypillinen työpäiväni: Aamulla otan autot yösäilöstä esiin puistoon. Kun puisto aukeaa, otan asiakkaita vastaan, kerron heille liikennesäännöistä ja valitsemme yhdessä sopivan auton. Valvon ajamista ja turvallisuutta puistossa. Ajoajan päätyttyä kirjoitan ajajille ajokortin tai laitan leiman olemassa olevaan korttiin. Illalla autot ajetaan takaisin yösäilöön.

Parasta työssä: Lapset ja se että saa olla ulkona. Mukavat työkaverit ja mukava työ.

Vapaa-ajalla: Vapaa-ajalla lenkkeilen paljon koirani kanssa, ja harrastamme tottelevaisuuslajeja. Vietän aikaa ystävien kanssa. Talvikautena aika kuluu opintojen merkeissä.