Äitienpäivän elämykselliset ja käytännölliset lahjavinkit Trafiikki-museoista

27 huhtikuun, 2021

Vaikka äitienpäivä kuluisikin kotioloissa, sen voi käyttää vaikkapa kesän museovierailuja suunnitellen. Hankkimalla lahjakortin hoidat samalla äitienpäivän muistamiset. Tutustu Trafiikki-museoiden lahjakortteihin ja muihin tuotteisiin! Tilaa postitse toimitettavat lahjat viimeistään maanantaina 3.5.2021.

Lahjakortti on pitkäaikainen ilo

Ilahduta äitiä museoelämyksellä! Lahjakortti tekee museovierailun odotuksestakin juhlaa, ja vauhdinjanoiset voivat varata vierailun oheen vaikkapa simulaattorielämyksen.

Vantaalla sijaitsevan Ilmailumuseon lisäksi Mobilialla (Kangasala) ja Rautatiemuseolla (Hyvinkää) on myynnissä erilaisia lahjakortteja verkkokaupassa. Ne löytyvät verkkokaupan Muut tuotteet -otsikon alta.

Käytännölliset ja vastuulliset lahjat vaikka suoraan kotiovelle

Vuosisadan kirje -meikkipussi on valmistettu käsin Suomessa tekstiiliteollisuuden hukkamateriaaleista. Samasta kuosista on saatavilla myös muita pussukoita ja laukkuja sekä tyyny.

Matkalippu-huopakassi on valmistettu kierrätysmateriaalista. Tyylikäs ja käytännöllinen kassi sopii moneen tarkoitukseen. Kassissa painatuksena olevaa matkalippua on käyttänyt professorinrouva Jenny Danielson vuonna 1897 matkustaessaan Haapamäki-Jyväskylä välillä.

Teetermospullossa voi kätevästi hauduttaa teen vaikka kotona tai matkalla. Pullo on valmistettu lasista ja korkki bambusta. Pakkaus on 100 % kierrätettyä materiaalia. Kaunis muotoilu yhdistettynä käytännöllisyyteen ilahduttaa äitiä ja tekee teehetkistä erityisiä.

Ilmailumuseon äitienpäiväetuna saat verkkokaupasta 1.–9.5.2021 kymmenen prosentin alennuksen kaikista koruista, The Ninety-Nines Finnish section 50 vuotta – Naiset lentäjinä eilen ja tänään –kirjasta sekä kaikista Ilmailumuseon oman malliston t-paidoista ja collegeista, mukaan lukien Suomen ensimmäisen naislentäjän Vuokko Knuutilan kuvalla varustetut t-paidat ja colleget (kuvassa).

Tarina postikorteilla

Ilahduta äitiä tai isoäitiä Postia Gesondalle – postikortit kertovat -kirjalla! Kaikki kirjan kortit on lähetetty nuorelle Gesonda Söderbergille. Kortit kertovat Söderbergin perheen elämästä Eläintarhanlahden huvilassa 4, ystävistä sekä Gesondan ja Nicolain suuren rakkaustarinan. Kokoelma kuvaa myös korttien lähettäjien liikkuvaa elämää pitkin Eurooppaa ja maailman meriä. Kirjoita itsekin postikortti. Verkkokaupan valikoimassa on paljon nostalgisia kortteja.

Traversayn markiisi de Sansac ja rouva Ulrika Bruun. Kuva: Elina Simonen, Merikeskus Vellamo

Ovatko museot auki äitienpäivänä?

Trafiikki-museot avaavat ovensa yleisiä suosituksia ja rajoituksia noudattaen. Toimimme eri puolilla Suomea, ja osa museoista on auki nytkin.

Merimuseossa Kotkassa voi tutustua Ruotsinsalmen historiaan tai vaikuttua Merimonstereista

Merikeskus Vellamo on auki, ja sen museoissa on ollut väljää. Suomen merimuseon lapsiperheille sopivassa Merimonsterit-näyttelyssä on herätetty vanhojen merikarttojen hirviöt herätetty henkiin käsinkosketeltavaan muotoon: tule, tutki ja leiki! Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely puolestaan herättää eloon 1790-luvun ihmiskohtalot, hyvin säilyneet hylyt ja kukoistavan merilinnoituksen. Unohdetut tarinat nousevat pintaan ja heijastuvat myös tähän päivään upeiden valokuvien avulla.

Päivälehden museossa voi fiilistellä Aku Ankka -sarjakuvia – varaa vierailu ennakkoon

Päivälehden museoon avautui huhtikuun lopulla uusi näyttely, joka juhlistaa Aku Ankka -lehden 70-vuotissyntymäpäivää Suomessa.  Ankkalinnaa ja sarjakuvia fanittavat äidit seurueineen kutsutaan näyttelyvierailulle! Koska Lukemisen juhlaa! -näyttelyyn mahtuu enintään 10 asiakasta kerrallaan, on suositeltavaa varata oma vierailuaika ennakkoon Päivälehden museon varauskalenterista.

Tarkista oman museosi tilanne ja aukioloajat sekä poimi vinkit turvalliseen vierailuun ennen lähtöä: