Elämyksiä äitienpäivään

8 toukokuun, 2024

Trafiikki-museot toivottavat ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! Jäsenmuseoissamme äitejä, isoäitejä ja äitihahmoja juhlitaan tulevana sunnuntaina erilaisin tapahtumin ja tarjouksin. Tarkista tästä blogista Trafiikki-museoiden vinkit juhlapäivän viettoon. 

Iloa äideille Ilmailumuseosta 

Ilmailumuseo tarjoaa äitienpäivänä kaikille äideille, isoäideille ja äitihahmoille ilmaisen sisäänpääsyn näyttelyynsä. 

Lisäksi äitejä hemmotellaan vauhdin hurmalla: toisen maailmansodan aikaista hävittäjää simuloiva, rustiikkinen Messerschmitt-simulaattori vie lentäjät taivaalle klo 14–16 välillä. Pienemmille piloteille on tarjolla Draken-simulaattori, joka on lennettävissä aina museon aukioloaikoina. Lisäksi ohjelmassa on ilmailun historiaan johdattava kaiken ikäisille sopiva yleisopastus klo 13-14. 

Kahvila Yläpilvessä äitienpäivän menuun kuuluu muun muassa Ilmailumuseon nimikkoleivoksia, katkarapuleipiä, skumppaa ja Ilmailumuseon oluita. 

Trafiikin verkkokaupan puolella Ilmailumuseo tarjoaa äitienpäivälahjaetuna kaikista simulaattorilahjakorteista -20 % alennusta 6.5.–12.5. Muista siis äitiä, mummoa tai muuta tärkeää henkilöä taatusti ikimuistoisella lahjalla! 

Lisätietoa ohjelmasta Ilmailumuseon verkkosivuilta.

Purjelentoa Jämijärvellä. Airi Lumes ja tyttärensä Heli Merja Lumes Jämijärvellä vuonna 1956. Taustalla DFS Kranich II. Suomen Ilmailumuseon kokoelmat.

 

Äitienpäivän tapahtumia Mobiliassa 

Auton ja tien museo Mobilia tarjoaa tekemistä koko äitienpäiväviikonlopuksi! Lauantaina museon ulkoalueelle kerääntyy ministejä tapaamaan toisiaan, esittelemään harrasteajoneuvojaan ja nauttimaan alkavasta kesäkaudesta. Tapahtuman järjestäjänä toimii Mini Club Flying Finns ry. Ulkoalueelle vapaa pääsy. 

Minit ja ministit kokoontuvat jälleen Mobilian piha-alueelle tulevana lauantaina. Kuva: Auton ja tien museo Mobilia.

Lauantaina museon alueella järjestetään myös perinteinen Tampereen mobilistien toteuttama Keväinen restaurantapäivä. Sisäänpääsymaksu tapahtumaan 5 €, alle 10-vuotiaat ilmaiseksi. 

Varsinaisena äitienpäivänä, sunnuntaina Mobilian ravintolassa on tarjolla äitienpäivämenu. Hinta 44,50 €. 7-12-vuotiaat lapset puoleen hintaan ja alle 7-vuotiaat 1 €/ikävuosi. Kattaukset klo 12 ja 14. Varaathan paikkasi etukäteen.  

Lue lisää Mobilian äitienpäiväohjelmasta museon tapahtumakalenterista.

 

Äitienpäivä Vapriikissa 

Postimuseo, Mediamuseo Rupriikki ja koko museokeskus Vapriikki toivottavat kaikki äidit tervetulleiksi museoon äitienpäivänä sunnuntaina 12.5. Äitien sisäänpääsy näyttelyihin on maksuton. 

Lue lisää Vapriikin verkkosivuilta

Äidit vierailevat tulevana sunnuntaina Postimuseossa ja koko museokeskus Vapriikissa ilmaiseksi. Kuva: Juha Valkeajoki.

 

Äitienpäivä-ohjelmaa Merikeskus Vellamossa 

Merikeskus Vellamossa, Kotkassa äitienpäivää juhlistetaan yleisöopastuksella näyttelyyn Oceanista – muoti ja meri. Näyttely esittelee muotiluomuksia, jotka ovat lainanneet inspiraationsa merenkulkijoiden tyylistä ja kulttuurista. Opastus alkaa klo 12 ja kestää noin puoli tuntia.  

Yleisöopastus sisältyy Vellamon pääsymaksuun 15/10 €, Museokortti tai Kaikukortti, alle 18-vuotiaat maksutta. 

Ravintola Laakonki tarjoilee äitienpäivälounasta kolmessa kattauksessa: klo 11.00-12.30, 12.30-14.00 ja 14.00-15.30. Kattaukset pöytävarauksella. 

Lue lisää Vellamon ohjelmasta merikeskuksen verkkosivuilta.

Oceanista – muoti ja meri. Merikeskus Vellamo, 2024.

 

Merkin äitienpäivä 

Median museo ja arkisto Merkissä järjestetään sunnuntaina 12.5. äitienpäivän työnäytös museon painokellarissa klo 13–15. Työnäytöksessä kirjapainoalan ammattilaiset esittelevät lehtien ladonnan ja painamisen taitojaan sekä kertovat työstään. Digitalisaatio ja muut painoalaa mullistaneet tekniset muutokset ovat jättäneet metalliladonnan ja painotekniikan pääosin historiaan. Työnäytös tarjoaakin kurkistuksen painotyöhön menneinä vuosikymmeninä. 

Rennossa tapahtumassa voi vierailla joustavasti oman aikataulun mukaan ja se sopii kaikenikäisille. Painokellariin pääsee sekä kierreportaita että hissillä. 

Lue lisää työnäytöksestä Merkin tapahtumakalenterista.

Tulevana sunnuntaina Merkin painokellarissa järjestetään äitienpäivän työnäytös. Kuva: Juhani Haukka, Median museo ja arkisto Merkki.

Äitienpäivän vierailuun kannattaa yhdistää myös piipahdus museon upouudessa näyttelyssä: Merkillinen Skidipeli. Näyttely vie kävijät matkalle merkkien ja merkitysten maailmaan. Kaikenikäisille suunnattu osallistava ja pelillinen näyttely kutsuu tutkimaan ja tulkitsemaan sekä kehittämään omia mediataitoja. 

Tutustu Merkilliseen Skidipeliin Merkin sivuilla.

Merkin näyttelyihin ja tapahtumiin on avoin sisäänpääsy. 

Heini Sorakivi

Kirjoittaja on Trafiikki-museot ry:n projektipäällikkö.