Kumppanuuspäällikkö Petri Niemenmaa

18 tammikuun, 2024

Museon väki esiin! -blogisarjassa Mobilia esittelee työntekijöitään ja heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä museossa tehdään? Blogisarja esittelee tällä kertaa kumppanuuspäällikkö Petri Niemenmaan.

Kuka: Petri Niemenmaa, kumppanuuspäällikkö

Mitä työtehtäviisi kuuluu: Se onkin lyhyesti kuvattuna vaikea sanoa ja eikä edes nimike siitä ihan kaikkea kerro. Mutta runkona on monipuolinen asiakastyö, kuten kaupalliset yhteistyöprojektit Mobilian eri näyttelyiden tiimoilta, Mobilian Gallerian sopimusasiakkuudet, Mobilian Gallerian teeman tuottaminen, Rallimuseoon liittyvät asiat laidasta laitaan, Mobilian edustajana Rallimuseon ystävät ry:n toiminnassa, erilaisien tapahtumien tuottaminen, järjestäminen ja tarvittaessa jopa liikenteenohjaajana toimiminen. Tämän päälle olen mukana Mobilian markkinointiin ja viestintään liittyvissä asioissa sekä näyttelyiden sisällönsuunnittelussa.

Tausta: Noin 30 ensimmäistä työvuotta toimin mediamyynnin erilaisissa tehtävissä aloittaen ilmoitusmyyjänä Kuusankosken Sanomissa, sieltä Helsingin Sanomien kautta paikallisradioiden myynnin pariin, josta askel vei MTV3:lle. Maikkarilla meni pitkään ja tontteja oli useampia mm Radio Novan sekä Subtv:n myyntijohtajan hommat, joita molempia olin myös alusta alkaen perustamassa. Viimeiset 15 vuotta olen toiminut yrittäjänä yhdistäen aikaisemman työkokemuksen ja oman vanhojen ajoneuvojen harrastuksen. Teen Mobilialle 60 % työajastani ja lopun ajan toimin Classic Motorshow-näyttelyn tuottajana ja hoitelen jotain pikkuprojekteja. Salkkuun kuului pitkään myös Mobilisti-lehden ilmoitusmyynti, josta luovuin 2021 kun tuli mahdollisuus siirtyä varhennetulle osa-aikaeläkkeelle. Eläkepäivät ovat toistaiseksi olleet aika vähissä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi: Ne ovat hyvin erilaisia ja vaihtelevia, ei ole ns tyypillistä työpäivää. Usein lähden aamulla enkä tiedä milloin kotiudun tai missä päivän aikana yleensä liikun. Työpisteitä on periaatteessa kolme, työhuone Mobiliassa, työhuone kotona sekä auto, jonka merkitys työpisteenä on suuri. Parempaa paikkaa hoitaa puheluita rauhassa ei oikein ole kuin auto joten pyrin hyödyntämään liikkumisen käytettyä aikaa mahdollisimman hyvin. Lisäksi Rallimuseoon ja Classic Motorshow:hon liittyen olen tekemisissä paljon yksittäisten harrastajien kanssa, joiden kanssa asioita hoidetaan paljon iltaisin ja viikonloppuisin. Tämä työn rytmitys toimii itselleni hyvin.


Petri Niemenmaa ja Tommi Mäkinen. Kuva: Petrin kotialbumi.

Parasta työssä: Päivien vaihtelevuus, työkaverit ja muutenkin lähellä sydäntä oleva toimintaympäristö. Ja vaikka myyntiä on tehty työkseen pitkään niin edelleen hyvistä kaupoista saan ihmeellisesti potkua.

Vapaa-ajalla: Vaikka vanhoihin ajoneuvoihin liittyvä harrastus on muuttunut vahvasti työksi, on se myös harrastuksena säilynyt eli kotitallin kolmen vanhuksen kanssa tulee menee aikaa. Koska olen jo iäkkäämpi ns. setämies, kuntoa hoidetaan säännöllisesti mm. kuntosalilla, kävelylenkeillä ja tanssitunneilla mm. boogie woogien tai lindy hopin tunnelmissa. Käyn mielelläni vaimon kanssa myös roots-musiikin keikolla ja matkan varrella on muodostunut muutama kaveriryhmä, joiden kanssa vietetään säännöllisesti yhteisiä henkeviä hetkiä. Asumismuotomme on 90 vuotta vanha tiililinna, jonka ylläpito vaatii myös osansa vapaa-ajasta.

 

Artikkelikuva: Petri Niemenmaa vuoden 2023 Hot Rod & Rock Show´ssa. Kuva: Petrin kotialbumi.