Kolme lasta askartelemassa.

Muksut museoon: talviloman vauhdikkaat tärpit

16 helmikuun, 2019

Hyppää talvilomalla hävittäjäsimulaattoriin ohjaimiin, lähde pikkujedin kanssa valomiekkapajaan tai virittäydy veturinkuljettajan hommiin. Kymmenen Trafiikki-museota tarjoaa elämyksiä lapsiperheille ympäri Suomen. Nappaa vinkit talteen lomareittisi varrelle!

Valomiekkailua pikkujedeille Helsingissä

Asustaako sisälläsi pikkuinen jedi? Tekniikan museossa Helsingissä pääset askartelemaan itsellesi oman valomiekan! Valomiekkatyöpajat järjestetään päivittäin pääkaupunkiseudun talvilomaviikolla ti-su 19.–24.2.2019 klo 12.

Hauskan puuhailun ohessa työpajoissa opitaan, kuinka kytkin toimii ja miten ledejä kytketään rinnakkain. Samalla perehdytään sähköön ilmiönä ja päästään tutustumaan virtapiirin toimintaan. Työpaja soveltuu yli 7-vuotiaille vanhempineen. Myös varttuneemmat jedit ovat tervetulleita askartelemaan.

Hinnat ja lisätiedot tapahtumasta Facebookissa.

Kaksi valomiekkaa ristissä.
Olkoon voima kanssasi – tule Tekniikan museoon tekemään oma valomiekka galaktiseen sotaan.

Hiiohoi! Hiihtolomalle Turkuun!

Haluatko päästä kastamaan laivan? Tai kokeilisitko käynnistää itse vanhan perämoottorin? Vai miltä kuulostaisi hyppy oikean veneen puikkoihin? Aurajoen kupeessa Turussa sijaitseva Forum Marinum on täynnä elämyksiä lapsille ja lapsiperheille. Laivakoira Axel johdattaa myös talvilomalaiset merellisten taitojen saloihin kokeillen, tehden ja touhuten.

Koko perheen toiminnallista hiihtolomaa vietetään Forum Marinumissa ti–su 19.–24.2.2019 klo 11–19. Viikolla talvilomalaisille järjestetään hauskoja työpajoja ja merimaalarin ateljee, ja viikonloppuna koetaan jännittäviä hetkiä näyttelyssä laivakoira Axelin tassunjäljillä.

Restaurant Göran tarjoilee lasten suuhun sopivaa purtavaa koko lomaviikon.

Lue lisää museon sivuilta ja lähde merelliselle seikkailulle Turkuun!

Laivakoira Axel.
Laivakoira Axel johdattaa talvilomalaisia läpi merikeskuksen. Valokuvaaja Esa Piiroinen, Studio Eminent.

Nasta lautaan Kangasalla!

Brum brum – nyt ollaan pienten ja isompienkin autofanien paratiisissa. Ajoneuvoalan erikoismuseo Mobilian pääkohderyhmä ovat lapsiperheet, joten lapsille löytyy monenmoista vauhdikasta menoa!

Mobilian autokylän yhteydestä löytyy Rallimuseo, ja vähän isompiakin lapsia ja teinejä innostaa kaahailu rallikuski Juha Salon penkillä – virtuaalisesti. VR-lasit päässä pääsee varsin autenttiseen kokemukseen! SegaRally-peli viimeistelee vauhdikkaan päivän.

Tullessasi museoon voit napata Mobilian kassalta mukaasi salapoliisitehtäviä näyttelykierroksia hauskuuttamaan. Tehtävien ratkojille luvassa pienet yllätykset kierroksen lopuksi!

Lue lisää Mobilian nettisivuilta. Nähdään Kangasalla!

Kaksi lasta ratkomassa salapoliisitehtävää autokylässä.
Ryhdy salapoliisiksi autokylässä. Mysteerien ratkojia odottaa yllätys!
Lapsi pelaamassa Rallipeliä.
Nyt tiukka oikea! SegaRally-peli innostaa monen ikäisiä.

Virittäydy veturinkuljettajaksi Hyvinkäällä!

Miltä tuntuu olla ihka oikea veturinkuljettaja? Tule Hyvinkäälle Suomen Rautatiemuseoon ja testaa itse! Talvilomaviikolla museo täyttyy työpajoista ja puuhakierroksista ti-su 19.–24.2.2019. Myös museon perusnäyttelyssä on monenmoista nähtävää ja koettavaa lapsille. Isot höyryveturit tekevät taatusti vaikutuksen.

Lastentilassa odottaa sininen kapearaideveturi leikkijöitä, ja ylleen pienet kuljettajat voivat vetäistä veturimiesten takkeja ja lakkeja. Testaa myös Linnanmäen pienoisrautatietä!

Lisätiedot talvilomatapahtumista museon sivuilta.

Kaksi lasta veturinkuljettajina Rautatiemuseolla.
Suomen Rautatiemuseossa voi kokeilla, miltä tuntuu olla ihan oikea veturinkuljettaja.

Lentäen lomalle!

Miten ennen lomailtiin lentäen? Vantaalla sijaitsevan Ilmailumuseon lasten talvilomakierroksilla se selviää! Mitähän Suomen ensimmäiset lentoemännät tarjoilivat matkustajille, ja kuinka nopea lentoyhteys todellisuudessa oli ”Päivässä Pariisiin” -mainoslauseen takana vuonna 1953? Täällä pääset tutustumaan myös museon suurimpiin lentokoneisiin, DC-3:n ja Convair Metropolitaniin matkustajan näkökulmasta.

Erityisesti alakouluikäisille suunnatut tunnin mittaiset kierrokset järjestetään ma-pe 18.–22.2. sekä ke 27.2. klo 11 ja pe 1.3. klo 11. Kierros kuuluu sisäänpääsylipun hintaan. Otathan aikuisen mukaasi. Mukaan mahtuu rajattu määrä osallistujia, joten varmista paikkasi osoitteesta asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi tai numerosta 09 8700 870.

Ryhmä ihailemassa lentokonetta ilmailumuseolla.
Millaiselle lomamatkalle tällä lentokoneella voisi lentää?

Koko Suomen hiihtolomien ajan 18.2.–10.3.2019 Ilmailumuseossa voi lisäksi osallistua koko perheelle suunnattuun kuvasuunnistukseen, jossa voit seikkailla museossa omaan tahtiin. Aulan askartelupisteessä voit valmistaa itsellesi myös oman kuumailmapallon.

Tiesitkö, että Ilmailumuseolla voit myös itse hypätä lentokoneen puikkoihin? Museolla on kolme lentosimulaattoria, joilla pääset kokemaan siviili-, sota- tai retrolentämistä.

Varaa elämyslento kokeneiden kouluttajien opastuksella hyvissä ajoin ennakkoon – simulaattorit ovat suosittuja.

Lue lisää Ilmailumuseon sivuilta.

Tervantuoksua ja pop-up kortteja Kotkassa

Mitä aaltojen välistä pilkistää? Onko se merirosvolaiva, jäänmurtaja, kauppalaiva vai fregatti? Talvilomaviikoilla Merikeskus Vellamossa Kotkassa askarrellaan hauskoja pop-up-kortteja ti ja ke 19.–20.2 ja 26–27.2.2019. Valitse itse ja luo oma merellinen korttisi kotiin vietäväksi!

Nosta ankkuria ja purjetta, haistele tervantuoksua, sovittele hattua, upota laiva ja pelasta mies! Täällä saat koskea, tehdä itse, haistella ja tunnustella.

Lisätietoja museon sivuilta.