Museot kutsuvat viettämään aikaa yhdessä talvilomalla

17 helmikuun, 2023
Koululaisten talvilomia vietetään viikoilla 8—10 ja museot tarjoavat monenlaista kiinnostavaa ohjelmaa opastuksista työpajoihin ja omatoimisesta puuhailusta tapahtumiin. Nostimme muutaman kiinnostavan helmen tutkittavaksi, mutta tietenkin museoiden omilta sivuilta löydät vielä paljon muuta!

 

Pääkaupunkiseudun talvilomaviikolla Tekniikan museossa Helsingissä järjestään koko perheen yleisopastuksia museon näyttelyihin. Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin  22.2.— pe 24.2. klo. 13.00 alkaville opastuksille.

 

Suomen ilmailumuseon lapsille suunnatulla Suksilla vai ilman? -teemaopastuksella tutustutaan siihen, miten talvi vaikuttaa lentämiseen. Tule kuulemaan, kuinka lentäjien piti pukeutua avo-ohjaamojen aikakaudella ja kuinka monet sukset Ilmailumuseon näyttelystä löytyvät! Suksilla vai ilman? -opastukset 20.–24.2. klo 13.

Lisäksi talvilomaviikoilla ajalla 20.2.–12.3. lauantaisin klo 13 alkaen on mahdollista osallistua Ilmailumuseon yleisöopastukselle, jolla tutustutaan ilmailun historiaan ja kuullaan mielenkiintoisia tarinoita ilmailusta ja eri konetyypeistä. Kaikille lomalaisille museossa on tarjolla myös koko perheelle suunnattu Siivekäs suunnistus, jonka parissa voit seikkailla näyttelyssä omaan tahtiin. Kaikkiin talvilomaviikon tapahtumien tietoihin pääset Ilmailumuseon nettisivuilla.

Suomen Rautatiemuseon Hyvinkäällä järjestää opastuksia ja veturiesittelyjä hiihtolomaviikolla tiistaista sunnuntaihin. Ohjelmassa on omatoimisia puuhakierroksia Perinnejuna Valtterissa, Veturitallin aarteet -opastuskierroksia lapsille sekä veturiesittelyjä. Lomaviikon lopulla on myös yleisöopastuksia Perinnejuna Valtteriin.

Veturitallin aarteet -opastuksella tutustutaan museon vanhaan veturitalliin ja sen jännittäviin kohteisiin oppaan johdolla. Aktiiviaikanaan vetureita käyttäneet veturinkuljettajat esittelevät näyttelyhallissa museon dieselvetureita, Dr13 ja Dv16. Tarkemmat tiedot ja aikataulut löydät Rautatiemuseon verkkosivuilta.

Suomen merimuseossa Kotkassa nostetaan purjeet ja käännetään nokka kohti Ruotsinsalmea! Upseerismies Kalle on löytänyt salaperäisen aarrekartan ja pyytää lapsia mukaan seikkailuun. Mitä aarrearkusta löytyykään? Kultaa, hopeaa vai timantteja? Luvassa on myös iloista laulua ja yhdessä tekemisen riemua! Lastenesityksiin pääset mukaan tiistaisin 21.2., 28.2. ja torstaisin 23.2. ja 2.3. klo 12. Tarkemmat tiedot löydät merimuseon nettisivuilta.

Postimuseon Pakettiperjantai tarjoaa koko perheelle kivaa ohjelmaa Tampereella museokeskus Vapriikissa 3.3. Tarjolla on Pakettimysteeri -lastenkierros, jossa selvitetään museoon saapuneen salaperäisen paketin arvoitusta. Toiminnallinen lastenkierros sijoittuu syksyllä avautuneeseen Paketoidut unelmat -näyttelyyn. Perjantaina voit myös eläytyä eri vuosikymmenten postimyyntikatalogien kansimalliksi Hyppää katalogin kanteen! -kuvauspisteellä. Valmiin otoksen saat itsellesi muistoksi.

Koululaisten talvilomaviikoilla Mobiliassa järjestetään kaksi talvista tapahtumaa. Lada Kerho järjestää jo legendaariseksi muodostuneen Lada-päivän Mobiliassa sunnuntaina 26.2.2023. Tiesitkö, että Ladojen talvikokoontuminen on pidetty Mobiliassa kerhon perustamisvuodesta 1997 alkaen Kummeli-sketsin innoittamana?

Lisäksi Mobilian Perhepäivä järjestetään lauantaina 4.3.2023 klo 11–16. Lasten touhutorilla on erilaisia puuhapisteitä ja temppurata. Lisäksi sisätiloissa on markkinamyyjiä ja glittertatuointipiste.

Talvilomilla kovassa käytössä ovat tietenkin myös Mobilian näyttelyiden lasten kestosuosikit: Sega Rally -rallipeli, kolikkotoiminen hydraulinen kaivuri sekä lasten salapoliisitehtävät Rallimuseoon. Museo on avoinna päivittäin klo. 10–16 ja nähtävillä on monta näyttelyä: Kertomuksia teistä, Rallimuseo, Mobilian klassikot ja Tukka tuulessa.