juhlatilat-tampere

Opastettu kierros rakkauteen

8 tammikuun, 2019

Ikimuistoinen päivä ansaitsee ikimuistoisen tilan, ja siksi yksi häiden tärkeimpiä päätöksiä onkin juhlapaikan valinta. Mutta mikä olisi niin erityinen paikka, että se kelpaisi hääparille yhtenä heidän yhteisen elämänsä tärkeimmistä päivistä?

”Vihkiseremonia oli Kangasalan kirkossa, josta hääpari kuljetettiin Kekkosen Cadillacilla juhlapaikkaan. Matkalla pysähdyttiin kuohuviinitarjoiluille harjulle ihailemaan kaunista järvimaisemaa, jotta vieraat ehtivät juhlapaikalle ensin. Pari ja vieraat ihastuivat omaleimaiseen juhlapaikkaan, jonka rantamaisema oli juhlavan kesäinen ja jossa myös lapsille oli hyvin tilaa liikkua.”

Kuvailu saattaa kuulostaa miltä tahansa ikimuistoiselta hääjuhlalta, mutta yksi asia teki näistä juhlista kuitenkin aivan erityisen. Ne vietettiin Mobiliassa, Kangasalla sijaitsevassa tieliikenteen erikoismuseossa. Juhliin osallistuneen Mobilian asiakaspalvelupäällikkö Elina Kytölän mukaan museo ei ehkä ole se tyypillisin juhlapaikka, mutta epätavanomaisuudessaan se on ikimuistoinen.

– Museo sopii juhlapaikaksi nimenomaan sen erilaisuuden vuoksi, Kytölä korostaa.

– Näyttely tai museon puitteet on ohjelmanumero sinänsä. Ei tarvitse koristella, kun ympäristö on valmiiksi erityinen.

Tilalle ominainen tunnelma luo erityisen hetken

Museoissa on juhlittu monet hääjuhlat, mutta niiden tiloissa on myös vannottu vihkivaloja. Päivälehden museon opas Juhani Haukka pääsi lokakuussa ensimmäistä kertaa kokemaan, miten museo muuntuu rakkauden tilaksi. Häihin osallistuminen museon edustajana oli hänelle aivan erityinen kokemus.

– Yhtäkkiä museo onkin täynnä jännittäviä ihmisiä, sukulaisia, liikuttuneita vanhempia – ja tässä tapauksessa vieraita yli kymmenestä maasta! Me olimme se tila, puitteet ja tunnelma, jossa ihmiset viettivät tämän erityisen hetken, Juhani maalailee.

Vaikka museossa järjestetty tilaisuus saattaa vaatia hieman erityisjärjestelyitä, Juhani Haukan mukaan tilaisuudesta pyritään tekemään parin näköiset.

– Kaunis tilaisuus oli lyhyt ja intensiivinen. Vihkiparin toiveena oli, ettei vieraita istuteta pitkässä vihkiseremoniassa, vaan uutistyön hengen mukaisesti toimitus olisi lyhyt, jotta pari saadaan painosta ulos uunituoreena, hän kuvailee lehtimuseon termeillä.

Historian havina vahvistaa hetken merkittävyyttä

Häät ovat aina tärkeä ja tunteita herättävä juhla, mutta museo antaa niille oman erityislaatuisen silauksensa.

–  Juuri perinne, historia ja niihin kytkeytyvät näkökulmat tukevat tällaista tapahtumaa erittäin hyvin. Museokonteksti virittää tuntemaan hetken ajallisuuden ja merkittävyyden erityisellä tavalla, Juhani Haukka toteaa.

Trafiikki-museoissa hääjuhlien järjestämistä voisi sanoa muodostuneen jo lähes perinne: niitä on järjestetty ympäri vuoden ja jokaisena viikonpäivänä. Museot eivät siis ole ainoastaan paikkoja, jotka suojelevat historiaa ja sivistävät.

Häät ovat yksi esimerkki siitä, että museot ovat muuntuneet paikoiksi, joissa luodaan henkilökohtaista historiaa – ja nyt myös tulevaisuutta.


Vuokraa juhlatila museosta!

Etsitkö persoonallista paikkaa vihkimiselle, juhlalle tai hääkuvaukselle? Museoissamme on tiloja monenlaisia tapahtumia varten: lastenkutsuja, hääjuhlia, kokouksia ja seminaareja. Klikkaa linkkejä ja tutustu museoidemme ja niihin liittyvien museokeskusten tarjontaan!