Päivälehden museo ja arkisto uudistuvat: nimikilpailu käynnissä 6.2. asti

26 tammikuun, 2023

Uusi museokokonaisuus rakentuu vuoden 2023 aikana.

Marraskuussa 2023 Ludviginkadulla, Helsingin keskustassa, avautuu uudenlainen median, uutisten, lukutaidon ja sananvapauden museo. Trafiikki-museoihin kuuluva Päivälehden museo ja Päivälehden arkisto päivittyvät niin perusteellisesti, että ne hakevat uutta toimintaansa kuvaavaa nimeä. Nimen valitseminen on nyt joukkoistettu!

Uudenlainen museokokonaisuus on muuttuvan median tulkki ja tallentaja, joka esittelee uutishistoriaa ja tuoreinta tietoa median ilmiöistä ja kutsuu ihmiset mukaan. Uusi nimi yhdistää museon ja arkiston.

Nimikilpailu on avoinna yleisölle 6.2. asti. Kilpailun kautta saatua tietoa hyödynnetään uuden nimen lopullisessa valinnassa. Museo kertoo uudesta nimestä toukokuussa 2023.

Nimikilpailun verkkosivuilla voi ideoida uusia nimiä ja myös äänestää museon ja arkiston henkilöstön sekä uudistustyöryhmän keskuudessa syntyneistä nimi-ideoista. Nimen keksiminen ei edellytä nykyisten Päivälehden museon ja arkiston asiantuntijuutta: haemme nimeä tulevaisuuden museokohteelle! Kaikkien nimikilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.

Aikku Meura

Aikku Meura on Päivälehden museon tapahtumakoordinaattori, joka on keksinyt nimen muun muassa itse poimittujen yrttien teesekoitukselle.