Mustaan kokin takkiin pukeutunut vaaleatukkainen nainen levittää vaaleaa kuorrutetta täytekakun päälle.

Ravintolapäällikkö Janette Lötjönen

26 lokakuun, 2023

Museon väki esiin! -blogisarjassa Mobilia esittelee työntekijöitään ja heidän tekemäänsä työtä. Millaista työtä museossa tehdään? Blogisarja esittelee tällä kertaa arkisin Mobilian ravintolasta vastataavan ravintolapäällikkö Janette Lötjösen.

Kuka: Janette Lötjönen, ravintolapäällikkö

Mitä työtehtäviin kuuluu: Lounaan ja kahvilatuotteiden suunnittelu, valmistaminen sekä esille laitto.

Tausta: Koulutukseltani olen kokki mutta monissa liemissä keitetty ravintola-alan ammattilainen. Työskentelin kokkina Mobilian tiloissa aiemmin toimineella ravintolayrittäjällä. Lounasravintolan ja kahvilan toiminnan siirtyessä nyt toistaiseksi Mobilian omaan toimintaan vetovastuun ottaminen ja toiminnan kehittäminen tutussa ympäristössä tuntui luontevalle ja innostavalle työlle.

Millainen on tyypillinen työpäiväni:
Ruuan valmistamista, tilaustentekoa, toiminnan kehittämisen, teemapäivien ja muun muassa lounaslistojen eteenpäin suunnittelua. Teen tiivistä yhteistyötä museon väen sekä lauantailounaista ja isojen iltatilaisuuksien tarjoiluista vastaavan Koiviston Kestikievarin kanssa. Varmistan, että kahvilassa on houkutteleva valikoima tarjolla kaikkina viikonpäivinä.

Parasta työssä: Onnistuneen asiakaskokemuksen luominen, uuden kehittely.

Vapaa-ajalla: Vapaa-aika kuluu koiran kanssa harrastamisen ja lukemisen merkeissä.

Artikkelikuva: Janette Lötjönen paitsi valmistaa lounaan, myös tekee esimerkiksi herkullisia kakkuja. Tässä aloitellaan kakun kuorruttamista.