Joululahjat Trafiikki-museoiden verkkokaupasta

6 joulukuun, 2020

Etsitkö joululahjaa läheisillesi? Trafiikki-museoiden verkkokaupasta löytyy monenlaisia nostalgisia ja käytännöllisiä lahjoja, joista voi olla iloa ja hyötyä vaikkapa tekniikan tai liikenteen alan ammattilaisille tai nostalgiasta innostuvalle. Katso kootut lahjavinkit ja poimi valitsemasi tuotteet pukinkonttiin museoiden yhteisestä verkkokaupasta kätevästi kotisohvalta.

Verkkokaupasta löytyy pukinkonttiin kirjoja, leluja, pienoismalleja, vaatteita ja asusteita sekä muita mainioita lahjatavaroita ja harvinaisuuksiakin. Kauppa palvelee osoitteessa webshop.trafiikki.fi. Tee tilaus viimeistään sunnuntaina 20.12., niin se ehtii perille jouluksi.

Rengasmatkat-käsipyyhkeet matkakuumetta lievittämään

Vuoden pimeintä aikaa voi piristää nostalgisilla käsipyyhkeillä (13,50 €), joille löytyy käyttöä joka päivä – sekä arkena että juhlana. Käsipyyhkeiden kuvituksena on Valtionrautateiden Rengasmatkojen esitteiden kansikuvia 1940- ja 1950-luvuilta. Pyyhkeitä on kaksi erilaista.

Valoa pimeässä fillarointiin

Näy pimeässä! 1.6.2020 voimaan tulleen uuden tieliikennelain mukaisesti polkupyörässä tulee olla punainen takavalo valkoisen etuvalon lisäksi. Tässä ledivalopakkauksessa (9 €) on molemmat. Valoa koristaa Postimuseon logo.

Pehmeää pukinkonttiin: colleget ja t-paidat kotoiluun

Ilmailumuseon legendaarisissa college- ja t-paidoissa on materiaalina 100-prosenttinen reilun kaupan luomupuuvilla. Paidat on valmistettu eettisesti Intiassa.

Colleget ovat unisex-mallia, ja t-paidoissa on erikseen naisten ja miesten mallit.

Kuvavaihtoehdot:

  • Suomen ensimmäinen naislentäjä Vuokko Knuutila (viininpunaiset paidat)
  • Väinö Bremerin legendaarinen Junkers A 50 Junior ilmassa
    (mustat colleget ja valkoiset t-paidat)
  • Aero Oy:n DC-3 Tiira Malmin lentoasemalla (siniset paidat)

Linkit:

Tuubihuivi talven koleuteen

Mobilian museokauppaan ja verkkokauppaan on tullut myyntiin uusi tuubihuivi (9,90 €), jonka kuva-aiheina on Tankit täyteen -näyttelyn ajoneuvoja.

Hengittävä, monikäyttöinen ja saumaton tuubihuivi on koristeltu mustavalkoisilla printtikuvilla.

Lautapelejä juhlapyhiksi?

Mobilian valikoimiin kuuluva koko perheen lautapeli Rallilegendat (39 €) sisältää kaksi eri peliä yhdessä pakkauksessa. Toinen peli tarjoaa Harjun yleisöerikoiskokeen, siirtymien sattumat, huoltokäynnit ja 9 erikoiskoetta. Samalla laudalla käydään samanaikaisesti kolmea eri kilpailuvaihetta, joten jännättävää riittää. Ikäsuositus 8+.

Laudan kääntöpuolen peli on ainutlaatuinen, nopeatempoinen neppis-lautapeli, johon voi osallistua kaksi pelaajaa. Siinä liikutaan aidoilla die-cast-metalliautoilla neppaamalla tarkkoja ajolinjoja noudattaen kohti voittoa. Sopii hyvin nuoremmillekin.

Tälle palapelille on syytä varata kokoamisaikaa useampi päivä. Kuva: Juhani Haukka

Palapeli joulunajan puhteiksi

Tuhannen palan palapeli on suuroperaatio, jonka käynnistämiselle joulunpyhät ovat otollista aikaa. Päivälehden museon kaupasta löydät palapelejä, jotka tarjoavat haastetta kovan luokan tekijällekin. Vai miltä kuulostaisi tuhannesta palasta rakentuva vuoden 1899 sanomalehden etusivu?

Palapelejä on myynnissä neljällä sanomalehtiteemaisella kuvalla 29 euron hintaan. Palapeliä on myynnissä Helsingissä Päivälehden museon kaupassa, joka palvelee toistaiseksi museon kiinniolon vuoksi arkisin ajanvarauksella: ota siis yhteyttä, jos haluat tulla ostoksille Ludviginkadulle!

Yksi henkilö tai seurue otetaan sisään kerrallaan. Kaikki kaupan tuotteiden esittelyt löytyvät museon verkkosivuilta.

Uutuuskirjat ilmailusta kiinnostuneelle

  • Harri Mustonen: Kahleista maan – Ilma-akrobaatteja ja pilvien huimapäitä, 35 €
  • Jyrki Laukkanen: MIG-21 Suomen Ilmavoimissa, 45 €
  • Kari Stenman: Hävittäjälentäjät Suomen Ilmavoimissa 1939 – 1945, 69 €
  • Juha Klemettinen: De Havilland DH.89 Dragon Rapide – Salama ja Lappi, 40 €

Verkkokaupassa on laaja kirjavalikoima eri aloilta. Katso kaikki kirjat!

Anna aineeton lahja: lahjakortti museoon

Juuri nyt museoiden aukioloajoissa on rajoituksia, mutta aina voi ostaa lahjakortin odottamaan tulevaa! Tuet samalla kulttuurialaa poikkeusaikoina.

 

Trafiikki-museoiden verkkokaupassa on myynnissä lahjakortteja ja perhelippuja useisiin eri museoihin sekä mm. lentosimulaattoreihin. Tutustu!