Joululahjat Trafiikki-museoiden verkkokaupasta

8 joulukuun, 2021

Etsitkö joululahjaa läheisillesi? Trafiikki-museoiden valikoimissa on monenlaisia nostalgisia ja käytännöllisiä lahjoja, joista voi olla iloa ja hyötyä vaikkapa tekniikan tai liikenteen alan ammattilaisille tai nostalgiasta innostuvalle. Katso kootut lahjavinkit ja poimi valitsemasi tuotteet pukinkonttiin museoiden kaupoista tai kätevästi kotisohvalta yhteisestä verkkokaupasta.

Verkkokaupasta löytyy pukinkonttiin kirjoja, leluja, pienoismalleja, vaatteita ja asusteita sekä muita mainioita lahjatavaroita ja harvinaisuuksiakin. Kauppa palvelee osoitteessa webshop.trafiikki.fi. Tee tilaus viimeistään torstaina 16.12., niin se ehtii perille jouluksi.

Ilmailufanille tai lennokkaalle tyypille

Ilmailumuseon valikoimasta löydät ilmailuaiheiset tietokirjat, romaanit ja lasten kirjat innokkaille lukijoille.

Pehmeään pakettiin käärittäväksi sopivat luomupuuvillaiset colleget ja t-paidat Ilmailumuseon arkistokuvilla. Katso myös ihana kotimaisten korujen valikoima!

Entä mitä jos antaisit lahjaksi yhdessäoloa ja elämyksiä: simulaattori- tai opastuslahjakortti ilahduttaa varmasti!

Nuorisolle vuosikortti museoon?

Tekniikan museo lanseeraa jouluksi 2021 uuden lipputuotteen, joka on suunnattu 7–17-vuotiaille tekniikasta innostuneille lapsille ja nuorille. Kortti on syntynyt vanhempien aloitteesta, joten kortti on mainio joululahja.

Juniorivuosikortilla pääsee vuoden ajan vapaasti tutustumaan Tekniikan museon innostaviin näyttelyihin ja ainutlaatuisiin Suomen ensimmäisen vedenpuhdistuslaitoksen (1877) ainutlaatuisiin rakennuksiin. Lisäksi juniorikorttilaiset saavat 25 % alennusta Tekniikan museon suosituista toiminnallisista työpajoista ja synttäripaketeista.

Verkkokaupan lisäksi juniorivuosikorttia myydään Tekniikan museon lipunmyynnissä. Tule hakemaan tämä mainio lahja vaikka Tekniikan museon joulumarkkinoilta, jotka järjestetään 18.12. klo 11–17 Helsingin tonttulassa osoitteessa Viikintie 1.

Alle 7-vuotiaat lapset vierailevat museossa maksutta.

Askartelijoille

Nuoria oman elämänsä insinöörejä saattaa ilahduttaa jouluvaloaskartelusetti, joka tarjoaa tekemistä joulun pyhiksi. Puuhailun ohessa opit rakentamaan ledivaloista, johtimista ja paristosta virtapiirin, jota käyttämällä jouluvalot syttyvät ja sammuvat.

Pakkaus sisältää kaiken tarvittavan ja ohjeet kahteen jouluvaloon. Soveltuu yli 7-vuotiaille.

Matkakuumeiselle

Vuoden pimeintä aikaa voi piristää nostalgisilla käsipyyhkeillä (13,50 €), joille löytyy käyttöä joka päivä, sekä arkena että juhlana. Käsipyyhkeiden kuvituksena on Valtionrautateiden Rengasmatkojen esitteiden kansikuvia 1940- ja 1950-luvuilta. Pyyhkeitä on kaksi erilaista.

Talvifillaroijalle

Näy pimeässä! Uuden tieliikennelain mukaisesti polkupyörässä tulee olla punainen takavalo valkoisen etuvalon lisäksi. Tässä ledivalopakkauksessa (9 €) on molemmat. Valoa koristaa Postimuseon logo.

Tälle palapelille on syytä varata kokoamisaikaa useampi päivä. Kuva: Juhani Haukka

Palapelien rakentelijalle

Tuhannen palan palapeli on suuroperaatio, jonka käynnistämiselle joulunpyhät ovat otollista aikaa. Päivälehden museon kivijalkakaupasta löydät palapelejä, jotka tarjoavat haastetta kovan luokan tekijällekin. Vai miltä kuulostaisi tuhannesta palasta rakentuva vuoden 1899 sanomalehden etusivu?

Palapelejä on myynnissä neljällä sanomalehtiteemaisella kuvalla 29 euron hintaan. Palapeliä on myynnissä Helsingissä Päivälehden museon kaupassa, joka on avoinna museon aukioloaikoina ma–su klo 11–17. Kaikki kaupan tuotteiden esittelyt löytyvät museon verkkosivuilta.

Rautateiden rakastajalle

Pannunalusessa on mustavalkoinen 1940-luvun kuva, joka löytyy Suomen Rautatiemuseon kokoelmista. Pannunalunen on valmistettu Suomessa.

Rautatieaiheisia mukeja on kaksi erilaista ja niiden kuva-aiheet ovat peräisin Rautatiemuseon kokoelmista. Painettu Suomessa.

Olalle keikkumaan sopii paksusta huovasta valmistettu tyylikäs olkalaukku, jonka kuvituksena on tavaraliikenneveturi Risto (höyryveturi löytyy museon perusnäyttelystä).

Perheen pienimmille lukutoukille

Suomen merimuseon suosittuun Merimonsterit -näyttelyyn liittyy näyttelynkin luoneiden kirjailija Laura Ruohosen ja kuvittaja Erika Kallasmaan Merimonsterit-kirja (Into). Lastenkirjoistaan palkitun kaksikon teos vie merihirviöiden syntysijoille. Niitä syntyy koko ajan lisää, kun yhdistelet pahvikirjan kolmiosaisia sivuja. Kokoa itse hirviöistä hurjin!

Nyt kirja on myynnissä alennettuun hintaan vain 9 eurolla Trafiikin verkkokaupassa.

Mikäli päätät lähteä kirjaostoksille Merikeskus Vellamoon asti ja sinulla on museokortti, näytä sitä kassalla. Tuolloin hinta on vain 6 euroa.

Lahjan saajan ehtii vielä tuomaan Merimonsterit-näyttelyynkin, joka on avoinna enää 16.1.2022 asti Merikeskus Vellamossa Kotkassa.

Autoilevalle lukutoukalle

Aikamatkalle menneisyyden värikkäisiin vaiheisiin pääsee tänä vuonna kolmen upean Mobilian teoksen siivittämänä.

Olympiavuoden klassikot on täydellinen uutuuskirja harrasteautoilijalle ja Suomen 1952 kesäolympialaisista kiinnostuneille. Siinä taustoitetaan olympialaisten merkitystä ja niihin liittyviä yhteiskunnallisia ilmiöitä, mutta pääosissa ovat tuona vuonna maahamme tuodut uudet ajoneuvoyksilöt historiatietoineen. Kirjan runsas ja laadukas kuvasisältö tekee siitä sopivan jokaiselle lukijalle iästä riippumatta.

Viimeisen kesän maisemia on kuvallinen aikamatka, jossa näkyy sekä Suomen muutos että muuttumattomuus. Kesällä 1939 saksalainen Hans Wagner kameroineen kiersi Suomen Matkailuyhdistyksen ja Suomen Matkat -yhdistyksen kutsusta Suomea. Tekeillä oli värikuvateos olympialaisten tulevasta isäntämaasta. Sitten alkoi toinen maailmansota, olympialaiset peruttiin ja kuvat hautautuivat vuosikymmeniksi arkistoon. Lähes 80 vuotta myöhemmin Jussi Jäppinen seurasi saksalaiskuvaajan jalanjälkiä, jäljittti alkuperäiskuvien ottopaikat ja ikuisti uudet maisemat vanhojen rinnalle.

Legendaarisen musiikkitoimittajan Jake Nymanin Oi niitä autoja, tarinoita ja musiikkia muistojen valtateiltä vie nostalgiselle matkalle menneiden vuosien auto-Suomeen. Nymanin omat muistot lomittuvat suomalaisen autoilun historiaan aina ensimmäisistä maahan tuoduista automobiileistä lähtien. Kerronnan tukena useita kuvia, muistoja, laulunsanoja ja faktatietoa autoista.

Rallimuseon tuottama EK-kirjasarja on kasvanut tänä vuonna kolmannella osalla. Kirjasarja kertoo rallin historian eri vaiheista 1900-luvun alusta aina 2020-luvulle. Historiaosuuksien ja runsaan kuvituksen lisäksi kirjoista löytyy lukuisia esittelyitä ikonisimmista ralliautoista. Kirjasarjasta on verkkokaupastamme hyvä pakettitarjous!

Anna aineeton lahja: lahjakortti museoon

Juuri nyt museoiden aukioloajoissa on rajoituksia, mutta aina voi ostaa lahjakortin odottamaan tulevaa! Tuet samalla kulttuurialaa poikkeusaikoina.

 

Trafiikki-museoiden verkkokaupassa on myynnissä lahjakortteja ja perhelippuja useisiin eri museoihin sekä mm. lentosimulaattoreihin. Tutustu!