Kolme syytä mennä museoon talvilomalla

16 helmikuun, 2020

Talvilomakausi on täällä! Vietätkö talvilomaa Suomessa? Eikö sää houkuttele talviulkoilulajien pariin? Tule museoon vaikka koko perheen voimin! Lue, miksi museot ovat mitä parhaimpia kohteita talviloman viettoon.

1. Museoissa et ole sään armoilla.

Museoihin ei tarvitse varustautua kuravaatteilla tai paksuilla aluskerrastoilla, vaan siellä tarkenee mukavasti sisävaatteissa.

Museopäivään ei siis tarvita säävarausta!

2. Museoihin ei tarvitse ostaa lippua etukäteen, ja siellä voi viettää juuri niin kauan aikaa kuin huvittaa.

Monet talviloma-aktiviteetit vaativat etukäteissuunnittelua: liput pitää hankkia tai aika varata ennakkoon. Museoon voi poiketa juuri silloin kuin itselle parhaiten sopii, ja siellä voi viipyä juuri sen aikaa kuin haluaa.

Jos aikataulu on tiukalla, lyhyelläkin vierailulla ehtii kokea elämyksiä ja saada ajattelemisen aiheita.

3. Museovierailulla saat juuri sopivasti arkiliikuntaa.

Jos kaipaat liikunnallista tekemistä talvilomalle, museo voi olla yllättävän hyvä vaihtoehto. Monien Trafiikki-museoiden kokoelmaesineet, kuten autot tai veturit, vaativat suuret näyttelytilat, joissa kävellessä askelia kertyy kuin huomaamattaan.

Monissa Trafiikki-museoissa niin lapset kuin aikuiset pääsevät käyttämään kehoaan ja kaikkia aistejaan, koska näyttelyt on rakennettu toiminnallisiksi ja hauskoiksi tekemisen paikoiksi.

P.S. Trafikki-museoita on useilla paikkakunnilla helppojen lomareittien varrella. Kaikissa Trafiikki-museoissa käy Museokortti, joten nyt kannattaa katsoa kootut menovinkit ja laittaa ne korvan taakse. Tutustu Trafiikki-museoiden talven 2020 näyttelyihin ja museoiden tarjontaan!