Trafiikki-museoiden menovinkit talvilomakaudelle 2020

16 helmikuun, 2020

Talviloma alkamassa ja kalenterissa tilaa? Suuntaa museoon! Tässä koosteessa kerromme, mitä tekniikan, viestinnän ja liikenteen alan Trafiikki-museoissa on meneillään ympäri Suomen.

Talvilomakaudella luvassa on monenlaista ohjelmaa niin lapsiperheille kuin aikuisille. Poimi parhaat vinkit talteen! Trafiikki-museoissa käy Museokortti.

Forum Marinum (Turku): lasten oma Tyrskynmyrskyn-merimuseo on avattu

Kuva: Forum Marinum

Turun merikeskus Forum Marinumiin on juuri avattu lasten merimuseo, jossa voi oivaltaa merenkulkua hauskasti leikkien kautta. Aallokossa laiva saattaa keinua, ja museota kutsutaankin nimellä Tyrskynmyrskyn. Antaudu rohkeasti meriseikkailuun!

Lasten merimuseo on alle 7-vuotiaille maksuton.

Lue lisää Forum Marinumin sivuilta.

Postimuseo (Tampere): uusi Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -näyttely

Kuva: näyttelyn kuvituskuva/mielikuvittaja Tomi Aho

Postimuseossa Tampereen Vapriikissa on avattu aivan äskettäin uusi näyttely, jonka aiheena on kirje.

Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -näyttelyssä esillä olevat kirjeet ovat paitsi oman aikansa kuvaajia myös koskettavia ja samastuttavia. Saatat myös päästä hersyttelemään omia kirjeisiin liittyviä muistojasi.

Näyttelyyn liittyy runsaasti tapahtumia, kuten teatteri- ja musiikkiesityksiä, kirjeklubeja ja luentoja.

Katso näyttelyn tiedot ja tapahtumien ajankohdat Postimuseon sivuilta.

Mediamuseo Rupriikki (Tampere): uutta näkökulmaa nykyihmiselle tuttuihin tietoverkkoihin

Digitaalinen viestintä ja tietoverkot ovat itsestään selvä osa nykyihmisen arkea, mutta milloin niiden historia oikein alkoikaan?

Tampereella museokeskus Vapriikissa sijaitsevassa Rupriikissa saat tämän selville! Vieraile Rupriikissa vaikka samalla reissulla, kun käyt tutustumassa Postimuseon uuteen näyttelyyn.

Tutustu Rupriikkiin Vapriikin sivuilla.

Pelimuseo (Tampere): fiilistele retropelejä

Niin digipelien kuin lautapelikulttuurin historiaa esittelevässä Pelimuseossa Tampereen Vapriikissa et pääse vain katsomaan vaan myös kokeilemaan erilaisia nostalgisia, lapsuudesta tuttuja retropelejä!

Museossa on esimerkiksi pelihalli, jossa on kokeiltavana peliautomaatteja 1970­-luvun elektromekaanisista laitteista alkaen.

Vaihtuvana näyttelynä Pelimuseossa on parhaillaan Kalevala-teemainen näyttely, josta järjestetään myös opastus ja esitelmätilaisuus 28. helmikuuta.

Mobilia (Kangasala): Ladat kokoontuvat ja brittihelmet esittäytyvät

Laskiaissunnuntaina Mobiliassa Kangasalla voi nähdä hurjan määrän Ladoja, kun museolla järjestetään Ladojen talvikokoontuminen.

Rompetoreineen ja kiihdytysajoineen tapahtuma on todellinen nostalgiasukellus jokaiselle, joka on joskus istunut Ladan kyydissä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Lue lisää.

Samalla voit tutustua upeaan Brittihelmiä-näyttelyyn Autoglym Galleryssa. Lapset pääsevät tutustumaan näyttelyihin aikuisen seurassa ilmaiseksi!

Radio ja tv-museo Mastola (Lahti): ihaile Gösta Sundqvistin sanataidetta

Lahdessa Mastolassa on esillä näyttely, joka tarkastelee sanataituri Gösta Sundqvistia tarinankertojana eri näkökulmista. Tiesitkö, että Sundqvist on tehnyt myös radiokuunnelmia?

Tutustu näyttelyyn sekä erään Sundqvistin sanoitusten ystävän ajatuksiin.

Ilmailumuseo (Vantaa): Suksilla vai ilman -teemaopastukset lapsille

Talvilomaviikkojen ajan Ilmailumuseon lapsille suunnatulla Suksilla vai ilman? -teemaopastuksella tutustutaan siihen, miten talvi vaikuttaa lentämiseen.

Tule kuulemaan, kuinka lentäjien piti pukeutua avo-ohjaamojen aikakaudella ja kuinka monet sukset Ilmailumuseon näyttelystä löytyvätkään!

Lue lisää.

Suomen Rautatiemuseo (Hyvinkää): tapahtumia lapsiperheille

Suomen Rautatiemuseossa on Etelä-Suomen talvilomalla 18.–23.2. monenlaista kivaa puuhaa erityisesti koululaisille ja lapsiperheille.

Ohjelmassa on ohjattuja työpajoja ja omatoimisia puuhakierroksia perinnejuna Valtterissa. Perjantaina 21.2. vuorossa on Teatteri Vuohen toteuttamia Asemakatin tarinakierroksia.

Lue lisää ja katso ohjelma Rautatiemuseon sivuilta!

Tekniikan museo (Helsinki): auta Kummitusta keksinnöissä ja askartele sähköpörriäisiä!

Kummituksen keksintökoje virittää lapset keksijämoodiin ja tekniikan olemuksen pohdintaan. Kuva: Tekniikan museo

Tekniikan museon marraskuussa 2019 avatussa Kummituksen keksintökoje -näyttelyssä lasten mielikuvitus pääsee valloilleen: ehkä vieraat löytävät sisältään pienen keksijän, kun museon ystävällinen kummitus pyytää lasten apua tiedonhakuun.

Ensisijaisesti 5–9-vuotiaille suunnattu näyttely innostaa  oivaltamisen kautta pohtimaan tekniikan ilmiöitä. Lue lisää.

Etelä-Suomen talvilomaviikolla 18.–23.2. Tekniikan museossa askarrellaan sähköpörriäisiä arkipäivisin klo 12. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Facebook-tapahtumassa!

Päivälehden museo (Helsinki): uusi näyttely uutiskuvista

Päivälehden museossa avautuu keskiviikkona 26. helmikuuta uusi vaihtuva näyttely, jossa pääsee tutustumaan lehtikuvaaja Peter Janssonin uutiskuviin.

Tutustu näyttelyyn.

Muista myös mediasta ja sananvapaudesta kertova perusnäyttely!

Suomen Merimuseo (Kotka): tutki ja leiki Merimonsterit-näyttelyssä

Merimonsterit-näyttely houkuttaa tutkimaan. Kuva: Merimuseo/Soile Tirilä

Merimuseon Merimonsterit-näyttelyssä lapset ja lapsenmieliset pääsevät tutkimaan ja tutustumaan myyttisiin merihirviöihin. Uskallatko kohdata esimerkiksi Verimerimakkaran? Tule tutkimaan muinaisia navigointilaitteita ja merireittejä!

Lue lisää Merimuseon sivuilta.