Museot kohtaavat Suomen suvessa – MuseoX kesäretkellä 2022

3 kesäkuun, 2022

Postimuseon ja Tampereen historiallisten museoiden Suomen pelimuseon ja Mediamuseo Rupriikin yhteishanke MuseoX – kohti viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museota lähtee kesällä tutustumaan viiteen viestinnän ja teknologian alan harrastajavetoiseen museoon. Kesäretkien tavoitteena on paitsi tutustua museoiden toimintaan ja kokoelmiin, myös tavata harrastajaryhmiä, keräilijöitä ja yleisöjä sekä tehdä MuseoX-hanketta ja vierailukohteita tutuiksi.

Kesäkuun alkupuolella starttaava kesäretki vierailee viidessä eri kohteessa:

Kaikissa kohteissa MuseoX:n kesäretkeilijä retkiporukan kanssa järjestää myös yleisölle tekemistä. Yhdessä pohditaan omaa viestintähistoriaa, tutustutaan erilaisiin viestintävälineisiin, visaillaan ja kisaillaan. Yksittäisten retkien tapahtumat ja aikataulut löytyvät MuseoX:n Facebook-sivuilta.

MuseoX-hankkeeseen ja vierailukohteisiin voi tutustua paitsi tulemalla paikan päälle, myös seuraamalla retkiä MuseoX:n sosiaalisen median kanavissa Instagramissa ja Facebookissa sekä Postimuseon Youtube-kanavalla.

MuseoX:n kesäretkeilijä, kulttuurituottajaksi opiskeleva Sampsa Suokas kommentoi retkiprojektia ennakkoon:

Olen opinnoissani tutustunut julkisten museoiden toimintaan ja onkin todella kiinnostavaa lähteä vierailemaan harrastajavetoisiin museoihin. On hauska lähteä kiertämään kesäistä Suomea ja nähdä uusia paikkoja. Odotan innolla, että pääsemme porukalla tapaamaan ihmisiä ja kertomaan hankkeestamme.

Mikä MuseoX?

 

MuseoX – kohti viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museota on Postimuseon ja Tampereen historiallisten museoiden Suomen pelinmuseon ja Mediamuseo Rupriikin yhteishanke, jossa tavoitellaan valtakunnallista vastuumuseotehtävää vuodelle 2024. Tiivistyvän yhteistyön tavoitteena on tallentaa, esittää ja jakaa suomalaisten viestintää, pelejä, postin toimintaa ja digitaalista elämää tarkastelevia sisältöjä.

 

Museo herättää pohtimaan ihmisten välistä kommunikaatiota, sen muutosta ja merkitystä yksilön ja yhteiskunnan näkökulmasta. MuseoX käsittelee laajasti ihmisten väliseen vuorovaikutukseen sekä tieto- ja tavaravirtoihin liittyviä teemoja.

 

Hankkeen etenemistä ja ajankohtaisia kuulumisia seuraat helpommin verkkosivuilla www.museox.fi sekä Facebookissa ja Instagramissa.

 

Henna Kojo

Kirjoittaja on MuseoX-hankkeen projektitutkija.