Trafiikin ideat isänpäivään

9 marraskuun, 2023

Tulevana viikonloppuna juhlitaan kaikkia isiä, isoisiä, isänmielisiä, isäsuhteita ja isähahmoja. Tässä Trafiikin vinkkejä isänpäivälahjaksi tai juhlapäivän ohjelmaksi.

Mitä isälle lahjaksi?

Vielä isänpäivälahjaa vailla? Ei hätää, Trafiikki-museoiden museokaupat sekä verkkokauppa tulvivat tuotteita paperitarvikkeista kirjoihin, tekstiileistä pienoismalleihin.

Forum Marinumin museokaupassa laiva on lastattu isänpäivälahjoilla. Kuva: Forum Marinum.

Myös aineettomia lahjavaihtoehtoja löytyy. Ilmailumuseon valikoimasta isänpäivälahjaksi sopivat esimerkiksi lahjakortit lentosimulaattoreihin. Lahjakortti oikeuttaa elämyslentoon Suomen Ilmailumuseon simulaattoreissa Vantaalla. Saatavilla ovat: Airbus 320, Diamond DA42 ja Messerschmitt-hävittäjäsimulaattori. Lahjakortteja voi ostaa verkkokaupasta, paikan päältä Ilmailumuseosta tai ottamalla museoon yhteyttä.

Lisäksi verkkokaupassamme on tarjolla laaja valikoima lahjakortteja, esimerkiksi Ilmailumuseon näyttelyihin ja opastuksille, Tekniikan museoon sekä Auton ja tien museo Mobiliaan.

 

Isänpäivä-ohjelmaa Trafiikki-museoissa

Isien juhlalounas Mobiliassa

Auton ja tien museo Mobiliassa tarjoillaan juhlalounas isien kunniaksi. Lounaaseen on kätevästi yhdistettävissä museovierailu, sillä ruokailijoille pääsyliput 10€ (norm. 14 €, etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin). Perheen lapset vierailevat museossa aikuisen seurassa maksutta.

Lue lisää: https://mobilia.fi/fi/tapahtuma/isanpaiva-2023/

Isänpäivä Ilmailumuseossa

Ilmailumuseo tarjoaa jokaiselle isälle tai isähahmoksi itsensä kokevalle museon isänpäiväkortin ja konvehdin. Isänpäivän opastuksena klo 14 Sodan taivaalla -teemaopastus. Opastus kuuluu pääsylipun hintaan ja mukaan mahtuu n 20 osallistujaa. Kahvila Yläpilvestä hyvää kahvia ja maistuvaa palanpainiketta isänpäivän hengessä. Liput: 12/6 €, vapaa pääsy alle 7 v ja Museokortilla.

Lue lisää: https://ilmailumuseo.fi/events/isanpaiva-ilmailumuseolla/ 

Kuva: Suomen Ilmailumuseo

Merikeskus Vellamossa ohjelmaa koko perheelle

Merikeskus Vellamossa järjestetään isänpäivän aattona, lauantaina 11.11. koko perheen tapahtumapäivä Lasten Vellamo. Päivän aikana leikitään, askarrellaan ja nautitaan musiikista merellisissä tunnelmissa. Luvassa on muun muassa lasten konsertti, työpajailua ja leikkituokioita näyttelyissä. Lisäksi tarjolla on ravintola Laakongin brunssi  (aikuiset 23,50€/hlö, alle 12-vuotiaat lapset aikuisen seurassa 10€/hlö ja alle 3-vuotiaat lapset aikuisen seurassa 5€/hlö). Alle 18-vuotiaat lapset osallistuvat ohjelmaan maksutta ja aikuiset pääsymaksun hinnalla 14/9 €, Museokortti tai Kaikukortti.

Lue lisää: https://www.merikeskusvellamo.fi/lasten-vellamo-2023/

Isät maksutta Vapriikin näyttelyihin

Isät pääsevät tutustumaan ilmaiseksi Vapriikin näyttelyihin isänpäivänä su 12.11. Tarjolla on myös opastus Olipa kerran -näyttelyyn klo 14. Postimuseon puolella isänpäivää vietetään opastuksella Viestinviejät -näyttelyyn klo 15. Opastukset sisältyvät pääsymaksuun.

Lue lisää: https://www.vapriikki.fi/tapahtuu/isanpaiva-vapriikissa/

 

Ihanaa isänpäivää, toivottavat Trafiikki-museot.

Heini Sorakivi

Kirjoittaja on Trafiikki-verkoston projektipäällikkö.