Itämeri-päivä Trafiikki-museoissa 27.8. – osallistu ja suojele Itämerta

24 elokuun, 2020

Trafiikki-museot osallistuvat Itämeri-päivään 27.8. Suojele yhteistä Itämerta kanssamme!

Itämeri-päivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä vuosittain juhla Itämeren kunniaksi. Tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta Itämerestä sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi.

Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä Itämeri-aiheista tietoa ja kertoa sen monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Tässä ennakkotietoa päivän monipuolisesta ohjelmasta Trafiikki-museoissa!

Postimuseo: meriaiheisia pikaopastuksia

Viestinviejät-näyttelyssä meriaiheisilla pikaopastuksilla klo 15 ja 16 kuulet mm. vaarallisesta postireitistä. Lisäksi myös mm. kirjoituspiste: kirjoita kirje Itämerelle.

Lue lisää Postimuseon verkkosivuilta.

Tekniikan museo: siivotaan yhdessä Kuninkaankartanonsaaren rantoja

Tekniikan museo kutsuu kaikki museon ja Vanhankaupunginlahden ystävät siivoamaan museosaaren rantoja Itämeripäivän kunniaksi!

Tekniikan museoon on Itämeripäivänä vapaa pääsy klo 9–19. Sisätilojen piirustuspisteessä voi raapustaa paperille kuvaterveiset Itämeren puolesta.

Museon edustalla vedetään roskankerääjille muutaman minuutin mittainen, Kuninkaankartanonsaaren vedenpuhdistushistoriaan johdattava Vedenpuhdistusjumppa klo 17 ja 18.

Lue lisää Facebook-tapahtumasta.

Merikeskus Forum Marinum: nauti merellisestä teemakonsertista

Pidä saaristo siistinä ry ja festivaalisarja Archipelago Sea Jazz järjestävät Itämeripäivänä ainutlaatuisen konsertin PSS ry:n huoltoalus M/S Roopen kannella Forum Marinumin edessä Aurajoessa kello 19.

Sateen sattuessa konsertti järjestetään Forum Marinumin venekatoksessa, sataman puoleisessa päädyssä. Konsertti striimataan myös livenä Facebookissa.

Katso lisätiedot Facebook-tapahtumasta.

Merikeskus Vellamo: valaistu Itämeren historiasta

Itämeripäivänä 27.8. klo 12-16.30 Merikeskus Vellamon (Tornatorintie 99, Kotka) auditoriossa voi uppoutua Ruotsinsalmen meritaisteluiden ja linnoituskaupungin maailmaan.

Tauotta pyörivillä videoilla tutustutaan sotalaivojen hylyistä tehtyihin 3D-malleihin, Ruotsinsalmeen liittyvien esineiden kiehtoviin tarinoihin ja aihepiiriä avaaviin luentoihin.

Katso lisätiedot Facebook-tapahtumasta.

Löydät kaikki Itämeri-päivän tapahtumat teemapäivän nettisivulta. Toivottavasti näemme sinut mukana!

Tiina Jantunen, Trafiikki-museot ry