Trafiikin pääsiäinen

22 maaliskuun, 2024

Kevät kulkee nopeasti eteenpäin ja kohta koittaa pääsiäinen. Tässä tekstissä Trafiikki kokoaa yhteen museoidensa pääsiäistapahtumat sekä pyhien poikkeusaukiolot.

 

Postimuseon pääsiäisvalmistelut

Postimuseolla, museokeskus Vapriikissa, Tampereella pääsiäiseen valmistaudutaan tulevana viikonloppuna pääsiäisaskartelujen parissa. Sunnuntaina 24.3. klo 12-15 järjestetään Vapriikin Pajassa Pääsiäispaja, jossa yleisö pääsee askartelemaan sesonkiin sopivan kevätkukkasen ja pääsiäiskortin.

Lue lisää Kevätpajasta Postimuseon tapahtumakalenterista.

Postimuseo ja koko museokeskus Vapriikki suljetaan kiirastorstaina 28.3 poikkeuksellisesti klo 16. Pitkäperjantaina 29.3. museokeskus on suljettu.

Kuva: Postimuseo.

Pääsiäisen alusviikko Forum Marinumissa

Forum Marinumissa, Turussa pääsiäiseen laskeudutaan tiistaina 26.3. Perinneveneillan myötä. Museon monitoimitila Messissä keskustellaan klo 17 alkaen paneelimuotoisesti perinneveneiden kevätkunnostuksesta. Paneelissa perinneveneiden omistajat ja veistäjä kertovat kokemuksistaan ja rutiineistaan, sekä vastaavat mahdollisiin kysymyksiin.

Tilaisuuteen on mahdollista jättää ennakkotoiveita ja kysymyksiä museon Facebook-sivun kautta.

Museo palvelee pääsiäisen ajan normaalisti lukuun ottamatta pitkäperjantaita, jolloin museo on suljettuna.

 

Pääsiäisen Merkki

Pääsiäisviikonloppuna median museo ja arkisto Merkissä, Helsingissä on ohjelmassa opastettuja kierroksia lapsille ja aikuisille. Lauantaina 30.3. klo 12 järjestetään lapsille suunnattu kierros Merkin pysyvään näyttelyyn. Sunnuntaina 31.3. klo 14 alkaen pysyvään näyttelyyn tutustutaan kaikille avoimen opastetun kierroksen muodossa.

Lisätietoja Merkin tapahtumakalenterista.

Median museo ja arkisto Merkki on avoinna lauantaista sunnuntaihin 30.-31.3. normaaliaukioloaikojen mukaan, klo 11–17.

 

Pääsiäinen Ilmailumuseossa

Pääsiäisenä Ilmailumuseolla, Vantaalla lennetään sekä mielikuvituksen että simulaattorin siivin. Pitkäperjantaina museolla vietetään ilmaisiltaa klo 16–20, jolloin näyttelyyn on vapaa pääsy. Lauantaina 30.3. luvassa on opastuksia. Kaikille sopiva yleisöopastus alkaa klo 13 ja 6–11-vuotiaille suunnattu Pikku pilotin lentokoulu lähtee liikkeelle klo 14. Pikku pilotin lentokoulussa vieraillaan muun muassa Caravelle -ohjaamosimulaattorissa ja kierroksen päätteeksi osallistujille jaetaan diplomit.

Koko viikonlopun ajan tarjolla on myös omatoimista puuhaa Siivekkään suunnistuksen ja lentävien pääsiäismunien askartelun parissa. Millainen kulkupeli pääsiäismunasta syntyykään pienellä tuunauksella! Tarjolla on myös Draken-lentosimulaattori.

Kahvila Yläpilvessä on pääsiäisenä valikoimissa pääsiäismunia, keväisen keltaisia leivoksia ja muuta pienille noidille ja pupuillekin maistuvaa syötävää. Kahvila on avoinna museon aukioloaikojen mukaan, sunnuntaisin klo 11–16.

Kuva: Tuula Heikkolan postikorttikokoelma, Ilmailumuseo.

Lue lisää Ilmailumuseon pääsiäisohjelmasta museon verkkosivuilta.

Ilmailumuseo palvelee perjantaina 29.3. klo 10–20 ja lauantaista sunnuntaihin 30.–31.3. klo 10-17. Toisena pääsiäispäivänä 1.4. museo on suljettuna.

 

Teknoa Tekniikan museossa

Pääsiäislauantaina 30.3. tekno saapuuu Tekniikan museoon Helsinkiin, kun museon päänäyttelyhalli toimii estradina Techno-tapahtumalle. Tekniikan historian äärellä järjestettävä musiikkitapahtuma tarjoaa uusia näkökulmia paitsi teknologian kulttuuriperintöön, myös musiikin kokemiseen. Tapahtuma juhlistaa teknologian ja musiikin yhteistä historiaa.

Tapahtuma koostuu klo 18-20 järjestettävistä Lasten Reiveistä ja klo 20 alkavasta K18 Museum of Techno -tapahtumasta. Ennakkoliput tapahtumaan 15 €, Museokortilla 10 €. Liput ovelta 20 €.

Lisätietoja ja liput tapahtumaan Tekniikan museon verkkosivuilta.

Lauantaita lukuunottamatta museo on pääsiäisenä suljettuna.

 

Pääsiäisen poikkeusaukiolot muissa Trafiikki-museoissa

Kokonaan suljettuina ovat Rautatiemuseo Hyvinkäällä ja Auton ja tien museo Mobilia Kangasalla. Museokeskus Vapriikissa sijaitsevat median museo Rupriikki ja Suomen Pelimuseo suljetaan Kiirastorstaina 28.3 poikkeuksellisesti klo 16. Pitkäperjantaina 29.3. museokeskus on suljettu. Merikeskus Vellamo Kotkassa palvelee rajoitetuin aukioloin: Kiirastorstaina 28.3. klo 10–15 ja Pääsiäispäivänä 31.3. klo 10–17. Pitkäperjantaina ja Toisena pääsiäispäivänä 1.4. museo on kiinni. Lahden Radio- ja tv-museo Mastola on suljettuna Pitkäperjantain 29.3.  sekä Toisen pääsiäispäivän 1.4.

 

Trafiikki toivottaa kaikille mukavaa pääsiäistä ja etenevää kevättä!

Heini Sorakivi

Kirjoittaja on Trafiikki-verkoston projektipäällikkö.