Pekka Töpöhäntä

Muksut museossa: Pekka Töpöhäntä -näyttely lapsen silmin

4 kesäkuun, 2019

Sydämellisen ja töpöhäntäisen Pekka-kissan seikkailut ovat liikuttaneet monia jo 80 vuoden ajan. Moni ei välttämättä tiedäkään, että kissa perustuu kirjoittaja Gösta Knutsson hännättömään kissaan, jonka hän osti lapsena yhdellä kruunulla. Lue, mitä mieltä 5-vuotias Emilia oli Päivälehden museon Pekka Töpöhäntä -näyttelystä!

Toiminnallisessa Pekka Töpöhäntä -näyttelyssä voi kurkistaa rakastetun hahmon maailmaan kissan näkökulmasta. Gösta Knutssonin kissahahmon 80-vuotista taivalta juhlistava näyttely sopii sekä lapsille että lapsenmielisille.

Kirkkonummelainen Emilia, 5 v. piipahti äitinsä Katrin kanssa näyttelyssä. Kysyimme heiltä, mikä näyttelyssä oli parasta.

Parasta näyttelyssä

Emilia: Parasta oli se, kun sai hyppiä penkiltä ja roikkua köydellä siellä, missä Monni asuu. Oli kanssa kivaa leikkiä kissaa äidin kanssa.

Lempihahmo

Emilia: Pekka.

Emilia hyppää Pekka Töpöhäntä -näyttelyssä.
Kuvaaja: Katri

Mikä oli äidin mielestä parasta?

Katri: Näyttelyn toiminnallisuudet olivat mukavia. Ne sopivat parhaiten ehkä 3 – 4-vuotiaille. Näyttely on kiva pysähdyspaikka, jos vaikkapa viettää päivän kaupungilla.

Luetaanko teillä Pekka-kirjoja?

Katri: Meillä ei ihan pienenä vielä jaksettu kiinnostua Pekka-kirjoista. Nyt 5-vuotiaana niitä luetaan jo kannesta kanteen, kun käydään mummolassa ja otetaan isän lapsuuden kirjat esiin.

Emilia ei vielä osaa lukea, mutta hän tykkää selailla kirjoja. Tällä hetkellä hän pitää erityisesti Arielista, Tuhkimosta ja muista prinsessajutuista.

Vielä ehdit Pekka Töpöhäntä -näyttelyyn Päivälehden museoon

Miau! Hännät heiluvat Pekka Töpöhäntä -näyttelyssä 15.9.2019 asti. Toiminnallisessa näyttelyssä pääsee temppuilemaan kissan lailla. Voit kurkistaa Monnin hämärään hiilikellariin ja kuunnella KISS-radiosta tarinoita Pekan seikkailuista. Tuoreimmat uutiset kissamaailmasta voit lukea Kissojen Päivälehdestä.

 

Lapset kuuntelevat kissauutisia KISS-radiosta
Kuvat: Päivälehden museo. Kuvaaja: Matilda Gronow.

 

Näyttelyssä on esillä myös Sagogränd AB:ltä lainattuja Pekka Töpöhäntä -maalauksia ja Uppsalan pienoismalleja. Tule viettämään leikkisää päivää tai muistelemaan oman lapsuutesi rakkaita kissahahmoja!

 

Lapset hyppäävät isolta tuolilta ja makoilevat silakkatyynyllä Pekka Töpöhäntä -näyttelyssä.
Kuvat: Päivälehden museo. Kuvaaja: Matilda Gronow