Häät

Museomuisto: meidän museohäämme

17 tammikuun, 2019

”Emme oikeastaan tienneet, että museoissa vihitään pareja, mutta yritin asiasta hieman tiedustella etukäteen. Halusimme ison ja hienon sisätilan siviilivihkimiselle, mutta vastaavia tiloja tuntui olevan erittäin vähän, etenkin pääkaupunkiseudulla.

Entisenä Helsingin Sanomien analyytikkona mieleeni tuli kuitenkin Päivälehden museo ja sen viihtyisä kirjasto, johon ihastuin työpaikan juhlissa. He ystävällisesti antoivat meidän järjestää vihkimisen museossa, ja meidät vihittiin syyskuun lopussa museon kirjastossa.

Paikalla olivat kaikki 100 vierasta ja vihkijä Helsingin maistraatista, mutta tunnelma oli silti ihanan intiimi ja lämmin. Isoisäni saattoi minut ”alttarille”, ja kälyni ja bestman lauloivat vihkimisen aikana kaksi laulua. Seremonia oli ohi nopeasti, mutta se onnistui silti olemaan rento ja koskettava. Vihkimisen jälkeen otimme vierailta onnitteluja vastaan museon aulassa, ja siirryimme siitä juhlapaikalle viereiseen kortteliin.

Meille Päivälehden museo edusti sitä, minkä kanssa me molemmat teemme töitä ja minkä puitteissa tapasimme: median ja mainonnan.

Tila toimi siinäkin mielessä hienosti, että sitä ei pitänyt koristella mitenkään! Kävelimme paikalle ja asettelimme pari tuolia, eikä muuta tarvittu. Vieraat kehuivat ja ihastelivat tilaa, ja moni halusikin tietää, että miksi valitsimme juuri tämän museon vihkipaikaksi.

Vieraat myös pitivät lyhyestä seremoniasta, joka erosi huomattavasti perinteisestä kirkollisesta vihkimisestä. Monet vieraista tutustuivat museoon ennen ja jälkeen vihkimisen, ja moni helsinkiläinenkin kommentoi, että he olivat museossa nyt ensimmäistä kertaa.

Meille Päivälehden museo edusti paljolti sitä, minkä parissa me molemmat teemme töitä ja minkä puitteissa tapasimme: median ja mainonnan. Lisäksi olen itse entinen sanomalainen, mikä toi juuri tähän museovihkimiseen oman kivan lisänsä.

Tunnelmaa ei latistanut lainkaan se, että Päivälehden museon seinillä on lehtileikkeitä ja lööppejä maailmaa ravisuttaneista sodista ja onnettomuuksista. Päinvastoin tuntui hauskalta, että myös meidän onnellinen päivämme on nyt osa tämän museon tarinaa.”

Naimisiin museossa?

Museo ei ehkä ole se tyypillisin juhlapaikka, mutta epätavanomaisuudessaan se on ikimuistoinen. Trafiikki-museoissa hääjuhlien järjestäminen on jo eräänlainen perinne.

 

Lue Opastettu kierros rakkauteen -kirjoitus ja tutustu siihen, millaisia juhlapaikkoja Trafiikki-museot ovat!

Teksti: Hanna-Mari Blankenstein