Ovatko museot auki maaliskuussa? Uusia rajoituksia 8.3. alkaen

15 joulukuun, 2020

Osa Trafiikki-museosta on sulkenut ovensa rajoitusten vuoksi. Osa museoista on kuitenkin auki, ja näyttelyihin voi tutustua 10 henkilöä kerrallaan. Monet museokaupat ja Trafiikki-museoiden verkkokauppa palvelevat normaalisti. Osa museoista suljetaan 8.3. – 28.3. väliseksi ajaksi.

Alta näet tarkemmat tiedot Trafiikki-museoiden maaliskuun aukioloista museoittain. Tilanne voi muuttua nopeasti ja siksi pyydämme tarkistamaan aukioloajat museon kotisivuilta. 

Merikeskus Vellamo ja Suomen Merimuseo, Kotka

Merikeskus Vellamon museoiden ja täten myös Merimuseon kävijämäärä on rajoitettu ohjeiden mukaisesti 10 henkilöön kerrallaan.

Museot ja museokauppa ovat avoinna ti-su 10-17, ma suljettu. Museoiden kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön kerrallaan.

Ravintola Laakonki on avoinna ti-su 11-16, ma suljettu. 

Monitoimitila Ruumassa vain näyttelytila on avoinna yleisölle. Näyttelytila on avoinna tipe 1017, lama suljettu.

Vinkit turvalliseen museovierailuun

Merikeskus Vellamossa noudatetaan edelleen jo aiemmin käytössä olleita suosituksia: 

  • Kädet voi pestä sisääntuloaulan ja näyttelytilojen takakäytävän WC-tiloissa. Käsidesiä on saatavilla lukuisissa pisteissä. 
  • Flunssaisena kannattaa jäädä kotiin. Museossa suojaat itseäsi ja muita käyttämällä maskia ja pitämällä turvavälit. 

Merimonsterit-näyttelyn Verimerimakkaran sisuksiin ei toistaiseksi pääse sukeltamaan. Virtuaalilasit ja osa interaktiivisista laitteista ovat myös poissa käytöstä. 

Lipunmyynnissä on käytössä pleksit ja riittävä etäisyys. Lisäksi henkilökuntamme käyttää kasvomaskia tai suojavisiiriä. Suosimme kortti- ja lähimaksuja. 

Lue lisää Vellamon sivuilta.


Merikeskus Forum Marinum, Turku

Näyttelyt ovat avoinna kaikkina vuodenaikoina – Museolaivat kesäkuukausina

Forum Marinumin kahteen erilliseen näyttelyrakennukseen otetaan sisään max 10 hlö kerralla. Voimakas maskisuositus asiakkaillemme, ja henkilökuntamme on jo pitkään näyttänyt esimerkkiä. Kaikki turvatoimet huomioiden toivotamme museokävijät lämpimästi tervetulleiksi!

Vinkit turvalliseen museovierailuun

  • Terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti suosittelemme asiakkaille maskin käyttöä näyttelyissämme ja muissa tiloissamme vierailtaessa.
  • Käsidesiä on museokävijöiden saatavilla.
  • Maksupisteillämme käy ainoastaan korttimaksu, ja osa museon pääsylipuista on myös mahdollista hankkia etukäteen verkkokaupasta: (Aikuisten näyttelylippu tai Perhelippu). Museokorttijärjestelmä on käytössämme ja mahdollistaa vaivattoman sisäänpääsyn.

Olemme lisänneet yleistä siivousta ja tehostaneet pintojen pyyhkimistä. Ovia pidetään mahdollisuuksien mukaan avoinna, ja väljissä tiloissamme on muutenkin helppoa ja vaivatonta liikkua. Näyttelytilojemme irtaimistoa on poistettu mm. Lasten merimuseossa, ja muissakin osuuksissa lähinnä katsotaan ja koetaan asioita ilman fyysisiä kosketuksia.

Kaikista varotoimenpiteistämme huolimatta olethan itsekin vastuullinen, etkä vieraile meillä jos tunnet oireita sairaudesta – kiitos huomaavaisuudesta.

Lue lisää Forum Marinumin sivuilta.


Radio- ja tv-museo Mastola, Lahti

Radio- ja tv-museo Mastola on auki normaalisti ti–pe klo 9–17 ja la–su klo 11–16.

Vinkit turvalliseen museovierailuun

Kiinnitämme erityistä huomiota museon tilojen hygieniatasoon ja noudatamme viranomaisten turvallisuusohjeistuksia huolellisesti. Opastettuja kierroksia ja yleisö- tai oheistapahtumia ei järjestetä, emmekä ota vastaan ryhmä- tai kokousvarauksia.

Osa museon näyttelyihin liittyvistä informaatiolaitteista on poistettu väliaikaisesti käytöstä, tai niiden sisältö on siirretty asiakkaan oman mobiililaitteen avulla käytettäväksi. Rajoitamme kävijämääriä viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. 

Näyttelytiloista ja museon aulasta löytyy useampi käsien desinfiointipiste. Suosittelemme myös kasvomaskien käyttöä asiakkaille museovierailun aikana. Asiakaspalvelussa käytämme maskeja tai visiirejä.

Lue lisää Mastolan sivuilta.


Mobilia, Kangasala

Mobilia on normaalisti avoinna joka päivä klo 10–16. Noudatamme kuitenkin suositusta 10 henkilön rajoituksesta museonäyttelyyn. Myös museokauppa ja kokoustilat ovat avoinna. 

Kahvilassa Wanhat autot on tarjolla lounas joka päivä klo 11–14 Lue lisää.

Vinkit turvalliseen museovierailuun

Mobiliassa on tehostettu päivittäistä siivousta ja museotiloissa muistutetaan turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Sisäänkäynneillä on tarjolla käsihuuhdetta. Lipunmyynnin ja museokaupan kassat on suojattu plekseillä, ja suosittelemme korttimaksamista. 

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä asiakkaillemme. Museolla on ollut kesäsesongin jälkeen varsin väljää ja turvavälejä on ollut helppo noudattaa. Jätäthän vierailun väliin, jos tunnet olosi flunssaiseksi tai kipeäksi.

Kosketusnäyttöjen sisällöt on saatavilla omaan älypuhelimeen vapaasti käytettävän langattoman verkon kautta. Sega Rally -pelin ja Pappatunturi-mopon yhteydessä on pesuvälineet, joilla museovieras voi pyyhkiä kosketettavat pinnat ennen ja jälkeen käytön. Lasten sisäleikkipaikka on toistaiseksi pois käytöstä. 

Lue lisää Mobilian sivuilta.


Museokeskus Vapriikki, Tampere

Tampereella Museokeskus Vapriikki ja täten myös Postimuseo ja Mediamuseo Rupriikki ovat auki 7.3. asti. Maanantaista 8.3. alkaen museokeskus on suljettu 28.3. asti Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti. Museoravintola Valssi myy mukaan lounasta arkisin klo 10.45-14. Museokauppa palvelee ti-pe klo 10-16.

Postimuseon näyttelyt ovat auki rajoituksia noudattaen. Museokeskus Vapriikkiin otetaan rajoitettu määrä ihmisiä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Postimuseon näyttelyt helmikuussa:

Parhain terveisin – postikortti 150 vuotta 19.2.- 28.3.

Museoravintola Valssi on avoinna normaalisti ma klo 10.45–14 sekä ti–su klo 10–17.30. Vapriikin museokauppa on avoinna ti–su klo 10-18. Tutustu museokauppaan.


Suomen Rautatiemuseo, Hyvinkää

Suomen Rautatiemuseo on suljettu 28.3.2021 asti. Myös museokauppa on suljettuna, mutta Trafiikin verkkokauppa palvelee. 

Päivitämme ajantasaisen tiedon museon tilanteesta nettisivuillemme.


Suomen Ilmailumuseo, Vantaa

Suomen Ilmailumuseo on suljettu tämänhetkisten rajoitusten mukaisesti 28.2.2021 saakka. Museokauppa palvelee Trafiikki-verkkokaupan kautta, Finnasta löytyy runsaasti ihailtavaa  ja virtuaalipalveluihin linkkikooste löytyy etusivulta. Vinkki: katso museon YouTube-kanavalta videoita.

Lue lisää Ilmailumuseon sivuilta.


Päivälehden museo, Helsinki

Päivälehden museo on avoinna päivittäin kello 11–17 rajoitetuin kävijämäärin ja erityisjärjestelyin vallitsevan koronavirustilanteen takia. Tämä mahdollistaa kaikille mahdollisimman turvallisen museokäynnin.

Rajoitamme museossa samanaikaisesti olevien asiakkaiden määrää enintään 10 henkilöön, jotta tilassa on mahdollisuus liikkua väljästi. Ryhmävarauksia ja tilankäyttövarauksia ei tällä hetkellä voi tehdä. Emme myöskään toistaiseksi tarjoa opastuksia tai työpajoja.

Museon väkimäärää voi tiedustella meiltä puhelimitse, jotta sisäänpääsy ilman odottelua on todennäköisempää. Puhelinnumeromme on 020 720 9810.

Päivälehden museon näyttelyt helmikuussa:

Uuden ja salaperäisen edessä – Kirjailijat ja esoteria modernisoituvassa Suomessa 14.1.20.3.2021

NISHIKIE SHIMBUN Kuumimmat lööpit ja uutiskuvat Meiji-kauden Japanista 19.1. – 28.3.2021

Lue lisää Päivälehden museon sivuilta.


Tekniikan museo, Helsinki

Tekniikan museo on suljettu 28.3.2021 asti.

Lue lisää Tekniikan museon sivuilta.

Trafiikki-museoiden verkkokauppa auki 24/7

Trafiikki-museoiden verkkokaupasta löytyy nostalgisia ja käytännöllisiä lahjoja vaikkapa tekniikan tai liikenteen alan ammattilaisille tai nostalgiasta innostuvalle. Sunnuntaihin 20.12. mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan jouluksi. Verkkokauppaan pääset tästä

 

Katso kootut lahjavinkit!