museovieraita tarkastelee taideteoksia valoisassa tilassa

Viisi syytä tulla museoon kesällä

26 kesäkuun, 2019

Kesällä tekee mieli viettää aikaa ulkona, ja museot eivät välttämättä tule ensimmäisenä mieleen lomasuunnitelmia tehdessä. Museokorttia kannattaa kuitenkin vinguttaa ahkerasti myös kesäisin. Lue, miksi museot ovat erinomaisia loman- ja kesänviettopaikkoja!

1. Monet museot ovat kesäisin auki myöhempään.

Kuten monet muutkin museot, myös tekniikan, liikenteen ja viestinnän alan Trafiikki-museot ovat auki kesäaikaan myöhempään ja useampina päivinä kuin muina vuodenaikoina. Pidennetyt aukioloajat kannattaa hyödyntää.

Lisäksi joitakin esineitä tai kohteita pääsee katsomaan vain kesäisin. Trafiikki-museoissa tällaisia ovat esimerkiksi Tekniikan museon pikasuodatuslaitos Helsingissä, Forum Marinumin museolaivat Turussa ja jäänmurtaja Tarmo Merimuseon edustalla Kotkassa.

2. Museoissa on viileää ja varjoisaa.

Niin ihanaa kuin auringon lämpö onkin, välillä elimistö kaipaa viileyttä ja varjoa. Museoissa on ihanan viileää ja avaraa, ja näyttelyihin tutustuessa olo virkistyy auringonoton jälkeen kuin huomaamatta.

Näyttelytilojen valaistus on saattaa olla myös himmennetty, jotta valo ei kuluta kokoelmaesineitä. Mikä olisikaan parempaa vastapainoa silmiä häikäisevälle auringonpaisteelle kuin hämärä museohalli. Aurinkolasit voi kerrankin ottaa pois nenältä!

3. Museoissa on maksuttomat wc:t.

Jos kesken kaupunkikierroksen tulee tarve päästä hotelli helpotukseen, kannattaa suunnata museoon. Museoissa on maksuttomat vessat, ja ne ovat vieläpä siistejä.

Poikkea samalla katsomassa näyttely ennen kuin suuntaat kierroksella eteenpäin.

4. Museoihin voi poiketa spontaanisti omien aikataulujen mukaan.

Monet kesäaktiviteetit vaativat etukäteissuunnittelua: liput pitää ostaa tai aika varata etukäteen. Museoihin voi sen sijaan poiketa myös spontaanisti omien aikataulujen mukaan, ja niissä voi viipyä juuri sen aikaa kuin huvittaa.

Jos aikaa on vain vähän, lyhyemmälläkin visiitillä ehtii saada elämyksiä ja oppia uutta maailmasta ja ihmisistä.

5. Museot järjestävät kesäisin tapahtumia, jotka täydentävät näyttelyelämystä.

Myös Trafiikki-museoissa tapahtuu monenlaista kiinnostavaa. Katso Trafiikki-museoiden kesän 2019 menovinkit tästä kirjoituksesta!

Museokortilla edullisesti museoon – myös bussilla

Jos kesän näyttelyt houkuttelevat laajemmin, kannattaa hankkia Museokortti, joka toimii pääsylippunasi 300 museoon ympäri Suomen.

 

Kesällä 2019 saat Expressbusin kaupunkien väliset bussimatkat Suomessa edulliseen 10 euron hintaan Museokorttia näyttämällä. Nyt siis kannattaa lähteä museomatkoille ympäri Suomen!

 

Helsingistä on myös suora bussiyhteys Tampereen Vapriikkiin, jossa sijaitsee peräti kolme Trafiikki-museota: Mediamuseo Rupriikki, Pelimuseo ja Postimuseo. Lue lisää Museokortin ja Expressbusin museomatkaedusta.

Trafiikki-museoiden yhteystiedot ja aukioloajat kesällä 2019

Tervetuloa näyttelyihin ja tapahtumiin!