Elämykselliset juhla- ja kokoustilat museosta

26 lokakuun, 2021

Etsitkö juhliisi tai seminaariisi paikkaa, joka on ohjelmanumero jo itsessään ja joka jää varmasti vieraittesi mieleen? Sellainen voi löytyä Trafiikki-museosta, jollaisia sijaitsee ympäri Suomen.

Vieraiden käytettävissä ovat uniikit mutta monikäyttöiset juhla- ja kokoustilat, jotka tarjoavat rahoillesi vastinetta. Oheisohjelmaa tarjoavat näyttelyiden inspiroivat sisällöt ja muut museon palvelut. Tutustu museoiden tilavuokrausmahdollisuuksiin Kotkasta pääkaupunkiseudun kautta Kangasalle, ja tee varaus helposti vaikka jo tänään!

Ilmakuva Merikeskus Vellamosta

Ilmakuva Merikeskus Vellamosta. Kuva: Harri Tarvainen, Visit Kotka-Hamina.

Suomen merimuseo, Kotka

Kotkassa sijaitsevassa Merikeskus Vellamossa on vuokrattavia tiloja moneen lähtöön. Tule elämykselliseen kokouspaikkaan luomaan uusia ideoita ja tekemään hyviä päätöksiä. Voit myös näppärästi yhdistää päivääsi käynnin Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon näyttelyissä – lyhytkin pistäytyminen historian äärellä tuo piristävää vaihtelua kokouspäivään.

Vellamon tilojen uutuus on juhlava Komendantin sali. Se on osa Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelyä mutta erotettavissa vaikkapa kokous- tai kahvittelukäyttöön.

Komendantin salia hallitsee massiivipuinen tammipöytä, jonka ympärillä on tilaa 15 hengelle. Kattaukseen tuovat juhlan tuntua Villeroy & Bochin Old Luxembourg -astiasto, kristalliset saman sarjan juomalasit sekä aterimet. Tarvittaessa käyttöön saa myös langattoman verkon, tietokoneen ja 65” näytön.

Artikkelin pääkuvasta näet, miltä Merikeskus Vellamon kokoustiloissa näyttää (Kuva: Harri Tarvainen, Visit Kotka-Hamina). Verkkokaupasta puolestaan näet hintaesimerkin kolmen tunnin kokoukselle kahvituksineen.

Lisäksi pala historiaa? Suoraan näyttelytilassa sijaitsevan kabinetin tilavuokraan sisältyy pääsy Vellamon näyttelyihin.

P.S. Tiesitkö, että Komendantin sali on nimetty Traversayn markiisi Jean Baptiste Prevost de Sansacin mukaan? Markiisi toimi Ruotsinsalmen linnoituksen ja sotasataman komentajana. Kuuntele Traversayn markiisista ja hänen puolisostaan Ulrika Bruunista.

Ilmailumuseo sijaitsee aivan Aviapoliksen juna-aseman vieressä. Kuva: Suomen Ilmailumuseo

Suomen Ilmailumuseo, Vantaa

Ilmailumuseossa järjestät ikimuistoisen merkkipäivän, tapahtuman tai kokouksen oheispalveluineen ja tarjoiluineen. Museon auditoriossa on 193 paikkaa (lisätuoleilla 200), paljon kehutut, aidot lentokoneistuimet ja ajanmukainen AV-teknikka, joka sopii vaikka elokuvan esittämiseen.

Ilmailumuseon auditorion tummansiniset penkit kaartuvissa riveissä.
Ilmailumuseon auditorion penkit ovat palvelleet aiemmin lentokoneistuimina. Kuva: Suomen Ilmailumuseo

Avia-kabinetissa pöydän ympärillä on paikat 14 henkilölle. Valoisassa ja viihtyisässä aulakahviossamme on 100 asiakaspaikkaa. Tilat ovat vuokrattavissa myös museon aukioloaikojen ulkopuolella. Ilmailumuseolle on helppo tulla I- ja P-lähijunilla, ja parkkipaikkoja on isommallekin porukalle.

Museon Kahvila Yläpilven kautta tilaat maukkaat tarjoilut. Oheisohjelmaksi räätälöimme tarpeisiin sopivat simulaattorilennot tai opastukset – ja huomaathan, että tilavaraukseen sisältyy näyttelykäynti tapahtuman osallistujille!

Lue lisää ja varaa!

Tekniikan museon näyttelytiloissa vilisee ihmisiä, jotka seisoskelevat esineiden edessä kirkkaassa valaistuksessa.
Tekniikan museon näyttelytilat. Kuva: Tekniikan museo

Tekniikan museo, Helsinki

Vanhankaupunginkosken partaalla sijaitseva Tekniikan museo tarjoaa uniikin ympäristön niin häille, syntymäpäiville kuin seminaareille. Lämpimästi tervetuloa kosken kuohujen, keksintöjen ja tekniikan tarinoiden äärelle!

Suomen ensimmäisen vesilaitoksen rakennukset henkivät 1870–1910-luvun kaunista teollisuusarkkitehtuuria. Vuonna 1909 valmistunut pikasuodatuslaitos on suojeltu ja entisöity alkuperäiseen asuunsa. Yleisö pääsee tutustumaan rakennukseen kesäkaudella, mutta juhla- ja tapahtumakäytössä rakennus on vuoden ympäri.

Juuri remontoitu 68-paikkainen Adams-auditorio kätkee sisäänsä modernin kokoustekniikan lisäksi Bio Adamsin elokuvateatterin kalusteet ja neonvalot. Isompiin tilaisuuksiin (300–600 hengelle) sopivat parhaiten joko Energiasali tai pyöreä päänäyttelytila.

Tekniikan museon pikasuodatushalli. Kuva: Tekniikan museo

Vanhankaupunginkoskelle pääset nopeasti ratikalla tai bussilla Helsingin keskustasta. Pihalla on maksuton parkkipaikka. Alueella on myös ainutlaatuinen Vanhankaupungin ulkoilualue luontopolkuineen.

Varaa tilat kätevästi  tai museon verkkosivuilta.

Kuva: Mobilia

Mobilia, Kangasala

Juhlatilat Tampereen läheisyydessä järjestyvät näppärästi Mobiliasta. Juhla-aukio on keskellä Mobilian näyttelytilaa, jossa vuosittain vaihtuvat näyttelyt luovat aivan omanlaisensa puitteet juhlimiseen.

Kuva: Mobilia

Tilat taipuvat hyvin erilaisten juhlien järjestämiseen, ja niihin mahtuu tarvittaessa enemmänkin juhlaväkeä. Mobilian juhlatiloista välittyy museon nostalginen tunnelma, mutta tilojen varustelu on tätä päivää. Oman mausteensa juhlatiloille antavat Längelmäveden suuntaan avautuvat ikkunat ja kesäaikaan rantaterassi.

Kangasalla Tampereen läheisyydessä sijaitseviin juhlatiloihin on helppoa saapua eri puolelta Suomea.

Tutustu Mobilian juhlatiloihin ja ota yhteyttä, niin räätälöidään sinulle sopiva kokonaisuus.

Häät museossa jäävät taatusti mieleen

Ikimuistoinen päivä ansaitsee ikimuistoisen tilan, ja siksi yksi häiden tärkeimpiä päätöksiä onkin juhlapaikan valinta. Museo ei ehkä ole se tyypillisin juhlapaikka, mutta epätavanomaisuudessaan se on ikimuistoinen. Siitä kertovat myös museossa häitään viettäneiden asiakkaiden ylistävät palautteet.

 

Miten museot taipuvat hääjuhliin tai jopa vihkimiseen? Lue artikkeli!

 

Tutustu myös Ilmailumuseossa sijaitsevassa Convair Metropolitan -lentokoneessa vihityn parin tarinaan.