Mitä isälle lahjaksi? Katso Trafiikki-museoiden lahjavinkit!

28 lokakuun, 2020

Etsitkö isälle lahjaa isänpäiväksi? Trafiikki-museoiden kaupat sekä verkkokauppa pursuavat lahjavaihtoehtoja monenlaisille isille ja isoisille ja sellaisiksi itsensä kokeville. Tutustu lahjavinkkeihin!

Trafiikki-museoiden yhteisestä verkkokaupasta tehdyt tilaukset ehtivät perille ajoissa, kun teet tilauksen viimeistään maanantaina 2.11. Tutustu verkkokaupan toimitusehtoihin.

Museokaupat ovat avoinna museoiden aukioloaikoina, jotka löydät museoiden verkkosivuilta (linkit sivun alalaidassa).

Kasvomaskeja rallifanille

Miksi käyttää tylsiä yksivärisiä maskeja, jos vaihtoehtona on säväyttää ralliaiheisilla maskeilla? Ralliteemalla kuvitetut maskit (8,90 €) ovat Mobilian uutuustuote.

Osta maskien kaveriksi samalla Moottorimarssit-kirja (19,90 €) tai Sulo Vilén -tyyppinen kotimainen ja 100-prosenttisesta villalangasta neulottu Tankit täyteen -pipo (18,90 €), joka on yksi Mobilian hittituotteista!

Kalenteri oman elämänsä projektipäällikölle

Vuosi 2021 häämöttää horisontissa! Jos ensi vuoden seinäkalenteri on vielä hankkimatta, sellaisen voisi hankkia vaikkapa isänpäiväksi. Tutustu Suomen Rautatiemuseon Suomen kiskoliikennekalenteriin (12 €)!

Mukeja Tunturi- ja rautatiefaneille

Onko isäsi pöristellyt nuorena Tunturi-mopolla? Mopo- ja autoaiheiset mukit (8,50 €) ovat Mobilian museokaupan kestosuosikkeja, jotka voit tilata myös verkkokaupasta!

Mukit ovat mikron- ja konepesunkestäviä ja ne toimitetaan pahvisessa lahjapakkauksessa.

Tutustu esimerkiksi Tunturi-mukiin ja Klassikkoautot-mukiin.

Rautatiefanille sopivat puolestaan rautatieaheiset mukit (15 €), joissa on kaksi kuva-aihetta Rautatiemuseon kokoelmista.

Nostalginen t-paita autokuskille

Onko isäsi muistellut ajelleensa nuorena vintage-Mersulla, Kuplalla tai Ladalla? Haluaisitko kiittää isää siitä, että hän on kuskannut sinua lapsena harrastuksiin? Ehkä isäsi pitäisi t-paidasta (20 €), jonka rinnuksissa komeilee nuoruusvuosien suosikkiautomerkin nostalginen mainosslogan!

Valikoimasta löytyy useita erilaisia, kuten Lujaa laatua (Lada), Maailma tarvitsee esikuvia (Mercedes-Benz) ja Paras ajaa varmasti (Volkswagen).

Tutustu verkkokaupan t-paitakavalkadiin! Paitoja on myynnissä myös Mobilian museokaupassa Kangasalla.

Pysäköintikiekko junailijalle

Tiesitkö, että parkkikiekon ei enää nykyään tarvitse olla sininen, vaan ulkoasun kanssa voi vähän revitellä? Jos isäsi autossa on vielä perinteinen sininen kiekko, ehkä nyt olisi hyvä hetki päivittää se astetta persoonallisempaan.

Rautatiemuseon pysäköintikiekko (6,50 €) sopii erityisesti kuskille, jolla on tapana jättää auto liityntäparkkiin ja vaihtaa junaan.

Herra Pulliainen -henkselit henkselinpaukuttelijalle

Päivälehden museon kaupasta löytyy perinteikäs isien asuste, henkselit (35 €).

Helsingin Olkaimen valmistamia mustia henkseleitä koristaa herra Pulliainen, joka oli Helsingin Sanomien ensimmäinen kotimainen sarjakuvahahmo. Pulliainen seikkaili sanomalehdessä vuosina 1927-33.

Henkseleitä voi paukutella sitten, kun on käynyt museokaupassa Ludviginkadulla, Helsingissä!

Termospullo take away -kahvittelijalle

Onko isäsi kenties matkustanut lapsena Lättähatulla? Teräksenharmaa Lättähattu-kuvioinen termospullo (29 €) on ehdoton lisä eväsreppuun junamatkalle ja vuoden paras lahja jokaiselle junaharrastajalle tai nostalgisoijalle! Termoksen kuvituksena on Dm7-moottorivaunu, lempinimeltään Lättähattu.

Termospullossa on  kaksi mukia ja kantokahva. Lisäksi mukana tulee erikseen kiinnitettävä olkahihna. Termoksen tilavuus on 700 ml.

Tilaa pullo verkkokaupasta, tai osta se Rautatiemuseon kaupasta Hyvinkäältä.

Lentosimulaattoriin vauhtihirmun isän kanssa?

Etsitkö aineetonta lahjaa? Varsinkin vauhdinnälkäiset isät innostuvat varmasti lahjakortista, jolla pääsee lentosimulaattoriin Ilmailumuseossa Vantaalla!

Tunnin lento retrohenkisellä Piper Aztecilla 69 €, Messerschmitt-hävittäjäsimulaattorilla 99 €, ja viranomaishyväksytyllä Diamond DA-42:lla 120 €.

Lennoilla on aina mukana kouluttaja, ja hintaan sisältyy myös pääsyliput kahdelle Ilmailumuseoon. Lahjakortteja voi ostaa verkkokaupasta (Muut tuotteet -otsikon alla), paikan päältä Ilmailumuseosta tai ottamalla museoon yhteyttä. Kysy lisätietoja osoitteesta info@ilmailumuseo.fi.

P.S. Ilmailumuseossa on kaikista kirjoista 10 prosentin alennus isänpäiväviikon ajan! Tutustu kirjoihin etukäteen verkkokaupassa.

Etkö löytänyt sopivaa? Hanki lahjakortti

Jos jäit vielä pohtimaan sopivaa lahjaa, tutustu koko verkkokaupan laajaan valikoimaan!

Ja jos haluat antaa sankarin päättää lahjansa itse, Ilmailumuseon lisäksi esimerkiksi Mobilialla ja Tekniikan museolla on myynnissä lahjakortteja verkkokaupassa. Lahjakortit löytyvät verkkokaupan Muut tuotteet -otsikon alta.

Yhdistä isänpäivän ruokailuun museokäynti

Mitä jos nostaisit isänpäivän brunssin tai kahvittelun tänä vuonna ihan uudelle tasolle ja yhdistäisit siihen museovierailun, josta riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa juhlapäivän jälkeenkin?

 

Kotkassa Merikeskus Vellamon ravintola Laakonkiin katetaan isänpäiväbrunssi klo 11–15 välisenä aikana. Ruokalistalla on laaja valikoima herkkuja niin seka- kuin kasvissyöjän makuun. Turvallisen juhlinnan vuoksi brunssille tulee tehdä pöytävaraus etukäteen. Katso menu ja tarkemmat tiedot!

 

Mobiliassa Kangasalla kahvila Wanhat autot tarjoilee maukkaan isänpäivälounaan. Lounas on tarjolla kahvilan noutopöydästä koko perheelle  klo 11–16.
Ei pöytävarauksia. Katso menu ja lisätiedot!

 

Suomen Ilmailumuseossa Vantaalla on kaikille isille ja isoisille isänpäivänä tuttuun tapaan maksuton sisäänpääsy museoon. Vinkki: sunnuntain yleisöopastus alkaa klo 14 ja mukaan mahtuu 15 osallistujaa. Kierroksen lomassa kannattaa hyödyntää kahvila Yläpilven maukkaat isänpäivätarjoukset: lohileipä & kuuma juoma 6 € ja kakku & kuuma juoma 6,50 €. Yhdistä vierailuun kahvitteluhetki ja varmista, ettei lentokoneiden ihastelun lomassa ala huikoa!